«Сєпаратюга, ми чекаємо»: морпіхи кепкують з погроз Пушиліна обстріляти Шуми

20:31, 05.09.2020
«Сєпаратюга, ми чекаємо»: морпіхи кепкують з погроз Пушиліна обстріляти Шуми

Морпіхи 503-го батальйону кажуть ворогу, що чекають на нього. (Фото 503-го Окремого батальйону морської піхоти)

Українські морські піхотинці відверто кепкують і насміхаються з ватажка бойовиків терористичної «ДНР» Дениса Пушиліна, який погрожує обстріляти позиції 503-го окремого батальйону морської піхоти в районі селища Шуми поблизу окупованої Горлівки 7 вересня о 8.00 ранку.

 

Як повідомляє «Україна молода», на заяви ватажка сепаратистів і терористів українські морпіхи відповіли фотожабами і стьобом на сторінці 503-го ОБМП у Facebook. 

 

Саме глузуванням з ворога раніше відзначалися пращури нинішніх захисників України - запорозькі козаки. 

 

                                           Фотожаба морпіхів на Пушиліна. 

 

«Постійно готові надавати ворогу по голові!», - серйозно зазначали морпіхи ще три доби тому.

 

Адже на минулому тижні Пушилін погрожував віддати наказ на знищення позицій військових, якщо ЗСУ до 3 вересня не нададуть акт про усунення зведених споруд на лінії зіткнення. Мовляв, захисники України провели інженерні роботи з обладнання своїх позицій, порушуючи умови перемир'я.

 

Утім, 3 вересня нічого не відбулося. Відтак українська піхота оприлюднила відео зі своєю БМП із наступним текстом, в якому кепкує з Пушиліна:

 

«Отже, мусьє Душилін цієї ночі мусив прийти ламати нам позиції. Ну і ми, звісно, туди поперлись дивитись на грізних, заправлених склоомивачем мавп з триколорами. Мавпи ж, за прадавньою сєпарською традицією, вирішили, що краще вдома подушити свого лідера республіки, аніж перетворитись на низькоякісний фарш десь на передку. Зрештою, я нічого не зняв. Тому, от вам невеличке відео з нашою Бехою!».

 

У свою чергу, ватажок донецьких бойовиків 5 вересня написав, що видав "указ" про відкриття вогню по укріпленнях Збройних сил України в районі населеного пункту Шуми (передмістя Горлівки, Донеччина).

 

"Офіційно заявляю, що відповідно до пункту "е" додаткових заходів мною прийнято рішення видати наказ про відкриття вогню по незаконно зведеним інженерним спорудам в районі населеного пункту Шуми (600 метрів на північний схід від населеного пункту Шуми - район обладнаних українських позицій з центром з координатами 48 градусів 22 хвилини 57 секунд північної широти і 37 градусів 56 хвилин 55 секунд східної довготи). Закликаю українську сторону з 8 години 7 вересня 2020 року забезпечити відсутність особового складу в зазначеному районі. Нам не потрібні людські жертви. Нам не потрібен зрив перемир'я", - нахабно заявив Пушилін.

 

Українські морпіхи не змусили ворога довго чекати на відповідь і продовжили насміхатися з нього у Facebook:  

 

«І поки мокшанські боти та упорота вата намагаються закакунькати нашу сторінку, Душилін в ході офіційного бедтріпу вчергове вирішив погрожувати #503ОБМП. Цього разу каже, що 7-го вересня о 8:00 таки прийде нас ламати. Сєпаратюга, ми давно чекаємо!».

 

Зауважимо, що напередодні штаб ООС звинуватив сепаратистів у порушенні перемир'я на Донбасі. За даними українських військових, противник мінує території біля населених пунктів і отримує військову техніку з Росії.

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Селище Шуми було звільнене українською армією влітку 2018 року. Шуми - стратегічно важливий об'єкт, оскільки у майбутньому може послужити плацдармом для проведення подальших операцій ЗСУ.

 

Журналіст Юрій Бутусов зазначає, що Шуми знаходяться у низині, з якої проглядаються терикони і дві вежі, контрольовані терористами. І хоча у бойовиків зручні оборонні позиції: вони зверху все бачать, але щільне листя приховує українські позиції, і представники ОРДО бояться українських морпіхів, які знаходяться досить близько до окупованої Горлівки.

 

«Один ривок – і висоти можуть бути захоплені, ось чого боїться Пушилін. У російських військах на Донбасі немає підрозділів, які могли б зрівнятися по боєздатності з 503-м батальйоном, яким керує підполковник Вадим Сухаревський, той самий офіцер, який 13 квітня 2014 року під Слов'янськом вперше у ЗСУ дав наказ відкрити вогонь по російським окупантам», - наголошує Бутусов.