Марина Порошенко очолила список Євросолідарності на виборах до Київради

13:53, 16.09.2020
Марина Порошенко очолила список Євросолідарності на виборах до Київради

Передвиборна кампанія стартувала 5 вересня.

Дружина експрезидента та лідера Євросолідарності Марина Порошенко очолить список партії на виборах до Київради.

 

Як інформує УМ, про це вона заявила у середу, 16 вересня, під час свого виступу на з'їзді столичної команди ЄС.

 

«Сьогодні я стою перед вами у новому статусі. І знаю, що перше питання, яке я почую, буде, чому я йду в політику? Відразу хочу сказати, що не відчуваю себе політиком. В першу чергу, я громадянка своєї країни, яку я дуже люблю. І мені не все одно, що буде з Україною. І що буде відбуватіся у столиці, у Києві», — заявила Марина Порошенко.

 

За її словами, на сьогодні у Києві вирішенню соціальних проблем приділяється недостатня увага, і просто спостерігати за цим з боку не можна.

 

«Шкіл та садочків катастрофічно не вистачає. Лікарні не забезпечені сучасним обладнанням. Лікарі та вчителі не захищені. А значить — не захищені наші діти і наші батьки… Час діяти і приймати відповідальні рішення. На рівні кожного міста і кожного суспільства. І звичайно, на рівні столиці, яка повинна стати прикладом для всієї України», — підкреслила екс-перша леді.

 

 

Додамо, партія "Європейська солідарність" підтримає на виборах мера Києва нинішнього міського голову Віталія Кличка, повідомив голова Київської міської організації партії Володимир Прокопів на з’їзді партії 16 вересня

 

"У нас зараз питають, а кого ви будете підтримувати на посаду київського міського голови? У 2015 році ми з вами делегували на посаду київського міського голови діючого мера Віталія Кличка. Саме у той час Петро Порошенко почав курс на децентралізацію. Зараз на посаду київського міського голови ми підтримаємо діючого нашого мера, який реалізував політичний курс п'ятого президента України", - сказав Прокопів.

 

Нагадаємо, Верховна Рада призначила місцеві вибори в Україні на 25 жовтня.

 

Передвиборна кампанія стартувала 5 вересня.

 

Чергові та перші вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новою виборчою системою.

 

Як повідомляла УМ, в Україні стартувала реєстрація кандидатів на місцеві вибори