В Україні стартувала реєстрація кандидатів на місцеві вибори

12:25, 15.09.2020
В Україні стартувала реєстрація кандидатів на місцеві вибори

До 6 литопада оголосять результати виборів.

В Україні 15 вересня стартував процес офіційного висування кандидатів на місцевих виборах – на посади голів та депутатів місцевих рад. Документи для реєстрації можна подати до 24 вересня включно.

 

Висування кандидатів розпочинається за 40 днів до дня голосування, а завершується за 30 днів до нього. Тобто від 15 до 24 вересня, йдеться в Календарному плані основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів.

 

Територіальна виборча комісія може зареєструвати кандидата на вибори або ж відмовити йому. Рішення приймають не пізніше ніж на п’ятий день після прийняття заяви про реєстрацію та документів кандидата.

 

Відмовити в реєстрації можуть у разі перевищення встановленої кількості кандидатів у депутати. Якщо у кандидата немає необхідних документів для реєстрації. Якщо кандидат не є громадянином України. У разі, коли суд визнав цю особу недієздатною. Крім того, якщо висуванець вчинив тяжкий злочин, злочин проти виборчих прав людей чи корупційний злочин.
ТВК може виявити обставини, за яких особу не можна обрати депутатом чи головою ради. Наступного дня після прийняття реєстрації кандидат може проводити агітацію.



Голосування на місцевих виборах відбудеться 25 жовтня. Підрахунок голосів закінчиться до 29 жовтня.

 

До 6 литопада оголосять результати виборів.

 

Якщо жоден кандидат на посаду мера великого міста не набере 50% виборчих голосів, другий тур голосування відбудеться 15 листопада.

 

Як повідомляла «УМ», відтоді, як до місцевих виборів в Україні лишилося два місяці, Зеленський дуже багато подорожує Україною і представляє стратегії розвитку різних регіонів.

 

Під час виступів президента у регіонах, навіть до офіційного старту виборчої кампанії, часто можна було бачити символіку партії «Слуга народу» і її передвиборчі слогани, зокрема «Зе! Місцеві». Хоча президент за законом не може агітувати за жодну політичну силу.

 

Також Володимир Зеленський вважає, що українцям байдуже чи президент єврей.