Угоди Лукашенка з Путіним будуть переглянуті – Тихановська

14:32, 14.09.2020
Угоди Лукашенка з Путіним будуть переглянуті – Тихановська

Світлана Тихановська звернулася до президента Росії Володимира Путіна.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська попередила президента Росії Володимира Путіна, що жодні його угоди з в.о. президента Білорусі Олександром Лукашенком не матимуть юридичної сили.

 

Як передає «УМ», про це пані Тихановська наголосила у телеграм-каналі "Пул Першої" у понеділок.

 

"Я хочу нагадати Володимиру Путіну: що б ви не прийняли і про що б ви не домовилися під час зустрічі в Сочі — це не буде мати законної сили. Всі договори, підписані з нелегітимним Лукашенком, будуть переглянуті новою владою. Тому що білоруський народ відмовив Лукашенку в довірі і підтримці на виборах. Я дуже шкодую, що ви вирішили вести діалог з узурпатором, а не з білоруським народом", - стверджує кандидатка у президенти Білорусі, яка була змушена залишити країну.

 

Звернення до президента Росії Світлана Тихановська записала через те, що 14 вересня має відбутися зустріч Путіна і Лукашенка в Сочі. Лукашенко вилетів до Росії зранку.

 

Експерти прогнозують, що Лукашенко може поступитися суверенітетом Білорусі в обмін на підтримку свого режиму, який захитався на тлі масових протестів, що тривають понад місяць.

 

Як повідомляла «УМ», 12 вересня у Мінську був украй брутально розігнаний Жіночий марш: силовики і невідомі у зеленому одязі та в балаклавах не соромилися застосовувати силу по відношенню до «слабкої статі».

 

Наступного дня, 13 вересня у Мінську затримали під час Маршу героїв понад 250 учасників.

 

Раніше прикордонники і силовики Білорусі не змогли видворити з країни опозиціонерку, членкиню Координаційної ради Марію Колеснікову, оскільки вона порвала свій паспорт на кордоні з Україною.