Опозиціонерка Марія Колеснікова порвала паспорт на кордоні Білорусі з Україною

11:22, 08.09.2020
Опозиціонерка Марія Колеснікова порвала паспорт на кордоні Білорусі з Україною

Марія Колеснікова зробила все можливе, щоб уникнути видворення з Білорусі режимом Лукашенка.

Прикордонники і силовики Білорусі не змогли видворити з країни опозиціонерку, членкиню Координаційної ради Марію Колеснікову, оскільки вона порвала свій паспорт на кордоні з Україною.

 

Водночас, білоруські опозиціонери та члени Координаційної ради Антон Родненков і Іван Кравцов були видворені примусово і вже прибули в Україну.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це поінформував заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у вівторок.

 

За його словами, «це було насильницьке видворення з рідної країни, а Марію Колесникову не вдалося видворити з Білорусі, через те, що «ця смілива жінка зробила дії з унеможливлення її переміщення через кордон».

 

«Вона (Марія — ред.) залишилася на території Республіки Білорусь. Всю відповідальність за її життя та здоров’я несе персонально Олександр Лукашенко», — додав Геращенко.

 

Заступник міністра МВС стверджує, що силовики Білорусі хотіли представити все так, що "лідери опозиції кидають на призволяще сотні тисяч протестуючих проти режиму Лукашенко і втікають до затишної України".
 

За даними неофіційних джерел, Колєснікова не перетнула кордон України, оскільки вона порвала свій паспорт.

 

Перед тим, офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський розповів, що у Білорусі між пунктом пропуску «Олександрівка» і державним кордоном є населений пункт, відстань до якого становить 6 км. Там діють наряди посилення для контролю за ситуацією.

 

За його словами, побачивши прикордонний наряд, транспортний засіб, на якому їхала група опозиціонерів, різко прискорився і нібито створив загрозу життю військовослужбовця.

 

«У цей момент Колеснікова покинула транспортний засіб, найімовірніше, її виштовхнули з нього. Родненков і Кравцов перетнули лінію державного кордону і потрапили на територію України, Колеснікову затримали», — стверджує Бичковський.

 

Раніше Колесникова чітко позначила свою позицію: вона ні за яких розкладів не виїде з країни, тільки насильно.

 

У Білорусі офіційно підтвердили, що опозиціонерку затримано на кордоні. Подробиць не повідомляється.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні невідомі «тітушки» викрали члена Координаційної ради Білорусі Марію Колесникову в центрі Мінська, посадивши її у мікроавтобус із написом "Зв'язок".