На кордоні з Білоруссю посилили охорону прикордонники України, відео

11:43, 13.09.2020
На кордоні з Білоруссю посилили охорону прикордонники України, відео

Ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою та стабільною. (Фото ДПСУ)

Державна прикордонна служба України запровадила посилені заходи безпеки на кордоні з Білоруссю.

 

Зокрема, на спільному кордоні «зелені кашкети» проводять безперервне патрулювання прикордонними нарядами зі службовими собаками, ведуть  спостереження з технічних постів, застосовують засоби спостереження,  автомобільний та авіаційний транспорт.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує ДПСУ в неділю.

 

Прикордонники зазначили, що станом на 13 вересня ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою та стабільною.

 

Українські силовики хочуть упередити правопорушення та не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, в тому числі незаконного перетинання кордону групами осіб.

 

ДПСУ збирає та враховує всю наявну інформацію, що може впливати на стан охорони державного кордону. В оперативно-службовій діяльності активно використовується оперативно-розшуковий блок, дільничні інспектори прикордонної служби, збільшено кількість прикордонних нарядів.

 

"Держприкордонслужба має достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну охорону кордону. Зокрема, посилення охорони даного напрямку державного рубежу проводиться із залученням додаткових резервів, в тому числі підрозділів "ДОЗОРу" та Кінологічного навчально центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації та за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери "Safe Boat 27", - йдеться у повідомленні.

 

Зауважимо, що протяжність ділянки українсько-білоруського кордону складає більше 1 тис. км, він проходить в межах 5 областей.

 

Як повідомляла «УМ», Олександр Лукашенко наказав міністру оборони Білорусі і начальнику Генштабу відвести регулярні війська від західного кордону країни, який межує з державами ЄС.

 

Раніше на кордоні з Білоруссю автомобіль посла Кизима оглянули прикордонники, порушивши, таким чином, Віденську конвенцію - згідно з нею дипломати і їхній багаж недоторканні.