Під резиденцією Зеленського у Конча-Заспі протестували через поступки ворогу, фото

10:02, 11.09.2020
Під резиденцією Зеленського у Конча-Заспі протестували через поступки ворогу, фото

Акція протесту під резиденцією Зеленського у Конча-Заспі, 10 вересня.

Громадські активісти, ветерани АТО і волонтери провели акції протесту під Офісом президента на Банковій у Києві та під резиденцією Володимира Зеленського у Конча-Заспі у четвер ввечері.

 

Патріоти вирішили донести свою позицію щодо намірів влади провести спільне інспектування позицій ЗСУ в районі селища Шуми поблизу окупованої Горлівки на Донеччині.

 

І хоча спільна інспекція, запланована 10 вересня о 14.00, була скасована, патріоти вирішили все ж таки не скасовувати акції протесту і провести їх у профілактичних цілях.

 

Про це повідомляє «Україна молода» у п’ятницю вранці.

 

 

Як повідомив ветеран АТО і громадський діяч Олександр Погребиський, мітинг на Банковій був спровокований діями влади стосовно присутності представників "ДНР" чи військових Російської Федерації на позиціях Збройних сил України.

 

«Людей це дуже обурило, тому була анонсована акція під Офісом президента. Наші друзі анонсували акцію у Конча-Заспі під будинком Зеленського. Це скоординовані дві акції, метою яких є недопущення проведення спільних інспекцій на позиціях ЗСУ», - зазначив пан Погребинський.

 

Він також повідомив, що представники низки громадських організацій та активісти мають намір також у понеділок вийти із акцією протесту до Верховної Ради. Їхня вимога – створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування вбивств українських військових на Донбасі.

 

За словами члена координаційної ради «Руху опору капітуляції» Андрія Левуса, акцію не скасували, бо «сам факт підготовки "інспектування" вже є державною зрадою».

 

 

У свою чергу, співкоординатор Руху опору капітуляції Мирослав Гай, який брав участь у заході в Конча-Заспі, попри те, що це інспектування у Шумах вирішили-таки скасувати, він не упевнений, що у подальшому його не здійснять.

 

 

Пан Гай наголосив, що акція є символічною, вона об'єднує патріотів, які хочуть донести свою позицію, але не має на меті якихось незаконних дій.

 

"Ми хочемо, щоб в Офісі президента зрозуміли, що громадянське суспільство та патріоти є ефективним запобіжником для капітуляції, ми не дозволимо їм грати у піддавки із Кремлем, посіпаками Путіна, виконувати забаганки Росії", - наголосив пан Мирослав.

 

 

Також у протестувальників є ще дві вимоги до влади: відсторонення Леоніда Кравчука та Вітольда Фокіна від участі в перемовинах у Мінську і створення тимчасової слідчої комісії в Раді щодо ймовірного зриву спецоперації із затриманням «вагнерівців».

 

Як повідомляла «УМ», російські окупанти висунули нові вимоги щодо проведення спільної інспекції позицій ЗСУ під селищем Шуми поблизу окупованої Горлівки, яка була запланована у четвер о 14.00. Представники ОРДО також відмовилися надати можливість для спільної інспекції своїх позицій. Через це спільна інспекція позицій ЗСУ за участі ОБСЄ була тимчасово скасована.

 

Напередодні представники української делегації у Тристоронній контактній групі домовилися проінспектувати разом з бойовиками «ДНР»  ділянку позицій Збройних сил України в районі селища Шуми біля окупованої Горлівки.