У Туреччині посилюють карантин: маски на пляжі обов’язкові

09:20, 09.09.2020
У Туреччині посилюють карантин: маски на пляжі обов’язкові

На всій території Туреччини у громадських місцях маски будуть обов’язковими, включно з пляжами.

Влада Туреччина вводить нові карантинні обмеження через зростання кількості заражень на коронавірус у країні у перший тиждень вересня.  

 

Як інформує «УМ», про це повідомляє Anadolu  у середу.

 

Розпорядження уряду про посилення карантину надіслали губернаторам усіх провінцій, яких у країні 81.

 

На всій території Туреччини у громадських місцях маски будуть обов’язковими, включно з такими просторами, як парки та пляжі.

 

Забороняється перевезення стоячих пасажирів у міських автобусах, зокрема мікроавтобусах, якщо при цьому неможливо забезпечити дотримання дистанції. Жорсткість цього обмеження для метро, трамваїв та більших автобусів регіони можуть визначати самостійно.

 

Також під заборону потрапили концерти та подібні розваги у ресторанах, готелях та кафе після 24:00.

 

Крім цього, місцеву владу закликають посилити перевірку дотримання карантину на ринках, пляжах у закладах та інших громадських місцях.

 

Зазначимо, що з перших днів вересня добовий приріст заражень у Туреччині становить близько 1,5 тисячі, а 7 вересня перевищив 1700. Всього з початку епідемії у Туреччині зареєстрували 281,5 тисяч підтверджених випадків коронавірусу та 6730 смертей.

 

Як повідомляла "УМ", влада Єгипту ввела для туристів, що подорожують до країни пірамід, обов’язкову вимогу – надати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 при в’їзді, починаючи з 1 вересня.