Опозиціонерка Марія Колеснікова викрадена «тітушками» у Мінську

12:06, 07.09.2020
Опозиціонерка Марія Колеснікова викрадена «тітушками» у Мінську

Члена Координаційної ради опозиції в Білорусі Марію Колесникову викрали невідомі «тітушки» біля Національного художнього музею в центрі Мінська у понеділок вранці.

 

Як передає «УМ», про це повідомляють незалежні ЗМІ Білорусі з посиланням на свідка викрадення.

 

Відомо, що молодики посадили жінку в мікроавтобус з написом "Зв'язок" і повезли в невідомому напрямку.

 

"Я пройшла вперед і почула звук телефону, що падає на асфальт, якийсь тупіт, обернулася і побачила, що люди в цивільному одязі і в масках заштовхують Марію в цей мікроавтобус, у неї відлітає телефон, один з цих людей телефон піднімає, стрибає в мікроавтобус, і вони їдуть", - розповіла свідок журналістам.

 

Зняти процес викрадення на телефон дівчина-свідок не зважилася, оскільки була занадто близько до невідомих людей у масках і побоялася, що її теж затримають.

 

Телефон Колесникової спочатку був доступний, але трубку вона не піднімала.

 

Прессекретар Координаційної ради Антон Родненков повідомив виданню TUT.BY, що Марія одна була в центрі міста у справах.

 

Також немає зв'язку з членом Координаційної ради, старшим віце-президентом EPAM Максимом Богрецовим і виконавчим секретарем Ради Іваном Кравцовим, стверджує  член Координаційної ради Максим Знак.

 

Прессекретар Міністерства внутрішніх справ РБ Ольга Чемоданова заявила журналістам Радіо Свобода, що поки не коментує цю інформацію.

 

 

Зазначимо, що в неділю, 6 вересня, в Білорусі затримали 633 особи, які брали участь в мирних акціях по всій країні.

 

Затримання мирних людей спецпризначенцями відбувалися вкрай жорстко. Затримання проводили і організовані групи «тітушок».

 

 

Як повідомляла «УМ», у Білорусі з 9 серпня регулярно проходять масштабні мітинги проти оголошеної перемоги на них Олександра Лукашенка.

 

30 серпня білоруси привітали Лукашенка "з днищем" у день його 66-річчя: акція протесту зібрала більше 200 тисяч учасників. 

 

Тиждень тому Лукашенко продемонстрував свою войовничість: літав над акціями протесту на гелікоптері та вийшов з нього з автоматом у руках. Лукашенко також кинув на адресу протестувальників фразу «розбіглися немов щури».