«Зубів не залишиться»: Лукашенко про санкції проти чиновників Білорусі від країн Балтії

16:58, 01.09.2020
«Зубів не залишиться»: Лукашенко про санкції проти чиновників Білорусі від країн Балтії

Білорусь, за словами Лукашенка, переорієнтує експорт з країн Балтії на Росію

Тимчасово виконуючий обов"язки президента Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Латвія, Литва та Естонія, які ввели санкції проти нього та низки чиновників, постраждають від свого рішення. За його словами, уряди країн Балтії «отримають від свого народу так в зуби, що цих зубів не залишиться».

 

Як інформує УМ, про це повідомляє БЕЛТА.

 

«Їм дали команду «фас», вони й варнякають з-під паркану. Я так це розцінюю», — прокоментував Лукашенко введення нових санкцій.

 

Чергові обмеження щодо Лукашенка та ще 29 чиновників з його оточення ввели 31 серпня. Їх оголосили персонами нон ґрата у Латвії, Литві та Естонії. Самопроголошений президент заявив, що Білорусь ухвалить економічні рішення у відповідь, і країнам Балтії слід бути «акуратнішими».

 

«Нехай вони пояснюють своїм людям, як вони реформували країну, що в них залишилося менше половини населення від того, що було в радянські часи. Тому вони хай акуратніше накочують на Лукашенка та Білорусь», — сказав він.

 

Білорусь, за словами Лукашенка, переорієнтує експорт з країн Балтії на Росію, але це «дещо буде невигідно». Цю проблему він планує вирішити домовленостями з Москвою щодо зниження тарифів.

 

Як повідомляла УМ, 19 серпня уряд Литви запровадив санкції проти Лукашенка та його оточення, яких звинувачують у фальсифікації виборів та спробах придушення протестів.

 

Раніше Лукашенко пообіцяв ввести санкції щодо Литви і Польщі. Політик пригрозив сусідній країнам, що вони ще "літатимуть через Балтику або Чорне море торгувати з Росією".