Аваков і Разумков розкритикували заяву Фокіна щодо амністії бойовиків на Донбасі

11:25, 31.08.2020
Аваков і Разумков розкритикували заяву Фокіна щодо амністії бойовиків на Донбасі

В МВС вважають, що жоден український солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розкритикував ідею про повну амністію проросійських бойовиків на Донбасі. За його словами, в цьому питанні треба спиратися на міжнародний досвід.

 

Спікер парламенту наголосив, що Україна не може йти своїм шляхом у питаннях амністії військових злочинців, повідомляє Інтерфакс-Україна.

 

"Є військові злочини, які в жодній державі світу не підлягають амністії. Це реалії, з якими стикався світ вже багато років", - наголосив спікер.

 

Водночас, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає заяву Фокіна про амністію бойовикам такою, що не відповідає національним інтересам. Він також назвав її спекулятивною, повідомляє пресцентр МВС.

 

За словами глави МВС, жоден український воїн не має гинути через недолугі політичні спекуляції.

 

"Жоден наш солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам. Пам`ятаємо про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдат", - заявив Аваков.

 

Як повідомляла УМ, перший прем’єр незалежної України та заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями:

 

«Сьогодні, щоб припинити війну і вберегти життя бійців і командирів, моя позиція — потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще — всього Донбасу».