Іловайська трагедія: Зеленський чекає на результати розслідування, фото

13:31, 29.08.2020

Президент Володимир Зеленський заявив, що чекає на результати у розслідуваннях правоохоронців щодо Іловайської трагедії.

 

Як інформує "УМ", про це глава держави сказав під час заходів до Дня пам’яті захисників України, що відбувалися біля Міністерства оборони у суботу, 29 серпня.

 
У заходах також взяли участь члени родин полеглих воїнів, представники Збройних сил, сектору безпеки та оборони, ветерани АТО/ООС, керівництво Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Офісу Президента України.
 
 
Було оголошено прізвища 223 військовослужбовців, які загинули цього дня у 2014-2019 роках. Після кожного прізвища воїни почесної варти били у дзвін і салютували з особистої зброї одним залпом.
 
 
 

Під час заходів до Дня пам’яті захисників України президент заявив, що незважаючи на те, що минув час, ми не повинні забувати всіх тих, через кого загинули наші хлопці в Іловайському котлі.

 

"Правоохоронні органи, якою б гіркою правда не була, повинні показати результат. Я знаю, що в Офісі Генерального прокурора створений департамент з питань війни саме для того, щоб розслідувати такі гучні та, на жаль, криваві справи. Будемо сподіватися, що вони крокуватимуть вперед", - заявив президент. 

 

Зеленський також наголосив, що не можна забувати героїв, які віддали своє життя, захищаючи Україну.

 

 "Навряд чи ми можемо сподіватися на те, що така рана як сьогоднішній день, така рана на тілі історії України, така рана на серці батьків всіх загиблих коли-небудь затягнеться. Скажу відверто, українська влада повинна робити все, щоб ця рана не затягнулась, щоб кожне ім'я ніхто не забув", - додав президент.

 

 

Нагадаємо, сьогодні в Україні вшановують память захисників України.