Танкер «ДЕЛФІ» поставили на рівний кіль

17:00, 26.08.2020
Танкер «ДЕЛФІ» поставили на рівний кіль

Судно планують прибрати з берега до початку сезону штормів.

Затонулий біля Одеси танкер "Делфі" поставили на рівний кіль майже через рік після аварії.

 

Як інформує УМ, про це у Telegram-канал повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

 

"Сьогодні (26 серпня –ред.) напівзатонулий танкер був поставлений на рівний кіль. Наступний етап – візуальний огляд корпусу, герметизація та ремонт судна", - написав Криклій.

 

Міністр подякував фахівцям ТОВ "Краншип", які добровільно зголосилися підняти танкер, і ТОВ "Бруклін-Київ" за ініціативу профінансувати ці роботи.

 

Нагадаємо, 26 серпня танкер намагалися поставити на рівний кіль для подальшого транспортування.

 

Судно планують прибрати з берега до початку сезону штормів.

 

Роботи з підйому танкера Delfi почались 24 липня. Водолази та екіпажі двох буксирів тричі намагались підняти судно з мілини, проте жодна спроба не була успішною. Прибрати судно з одеського пляжу обіцяють до кінця серпня

 

Як повідомляла УМ, 22 листопада 2019 року поблизу Одеси сів на мілину танкер "Делфі", власник якого не дозволяв екіпажу залишити судно, а рятувальні катери не могли підійти до нього через шторм. Тоді повідомлялося, що на борту немає вантажу, який би загрожував екологічній ситуації Одещини. Але судно не мало відповідних реєстраційних документів.

 

Однак вдень 22 листопада аналізи показали перевищення допустимої концентрації нафтопродуктів у воді у 53 рази, а 23 листопада Держекоінспекція Кримсько-Чорноморського округу прозвітувала, що вміст нафтопродуктів у воді на місці аварії перевищує гранично допустиму концентрацію в 157 разів.