«Кухар Путіна» Пригожин хоче «роздягнути» Навального та його соратників

14:11, 26.08.2020
«Кухар Путіна» Пригожин хоче «роздягнути» Навального та його соратників

Євгена Пригожина (справа) називають "кухарем" Путіна

Російський бізнесмен Євген Пригожин, якого називають «кухарем Путіна», викупив у комбінату харчування Московський школяр борг Фонду боротьби з корупцією, засновником якого є російський опозиціонер Олексій Навальний

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба пов’язаної з Пригожиним компанії «Конкорд». Це означає, що Олексій Навальний, Любов Соболь і «Фонд боротьби з корупцією» (ФБК) мають виплатити борг майже 88 мільйонів рублів не комбінату, а особисто Пригожину.

 

«Я маю намір роздягнути і роззути учасників цієї групи недобросовісних людей. Безумовно, якщо товариш Навальний віддасть Богу душу, то особисто я переслідувати його на цьому світі не маю наміру. Відкладу це на невизначений термін. А пізніше відіграюся з усім задоволенням. Якщо ж Навальний житиме, то він має відповісти за всією суворістю російського закону», – цитує слова Пригожина «Конкорд». Бізнесмен також заявив, що його юристи «від сьогодні почнуть роботу з примусового стягнення боргу» з Соболь і ФБК.

 

У жовтні 2019 року Євген Пригожин виграв у Росії у «Фонду боротьби з корупцією» суд, згідно з рішенням якого ФБК, Олексій Навальний і юрист фонду Любов Соболь мають виплатити загалом 88 мільйонів рублів. Позов був пов’язаний із розслідуванням ФБК, в якому фонд звинуватив комбінат харчування «Московський школяр», що належав Пригожину, в поставках неякісної їжі і викликаним цим спалахом дизентерії в московських дитячих садках і школах.

 

Через програний позов Навальний у липні 2020 року оголосив про закриття ФБК і створення нової юридичної особи – «Фонду захисту прав». Пригожин, дізнавшись про це, пожертвував ФБК мільйон рублів. Фонд повернув йому гроші.

 

Через місяць після повідомлення про позов Олексія Навального отруїли в Росії із застосуванням речовини з групи інгібіторів холінестерази. Наразі лідер російської опозиції перебуває у комі у лікарні в Берліні.

 

Російського бізнесмена Євгена Пригожина називають «кухарем Путіна», оскільки його компанії організовували банкети для президента Росії Володимира Путіна. З ним також пов’язують приватну військову компанію Вагнера, найманці якої воювали на Донбасі, в Сирії та Африці.