Під Зайцевим підірвалися комбат із бійцем

18:12, 25.08.2020
Під Зайцевим підірвалися комбат із бійцем

Комбат і сержант підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. (Фото 35-ї окремої бригади морської піхоти)

Двоє українських військових підірвалися на невідомому вибуховому пристрої у зоні бойових дій в районі селища Зайцеве Донецької області у вівторок.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляє штаб операції Об’єднаних сил, а також неофіційні джерела в ООС.

 

Інцидент трапився «під час пересування між взводними опорними пунктами». Постраждалих доправили у лікарню, їхній стан задовільний.

 

«Експерти працюють на місці події, вони з’ясовують, на якому саме пристрої підірвались військові», - лаконічно інформують у штабі ООС.

 

Водночас у ЗМІ з’явилась неперевірена інформація про те, що йдеться про командира 137-го батальйону Вадима Римаренко та бійця, який його супроводжував.

 

Видання “InfoResist” з посиланням на джерела в штабі ООС пише, що на Донбасі поранення отримали командир 137-го батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ Вадим Римаренко та сержант цього ж підрозділу. За інформацією видання, їх обстріляли проросійські бойовики з підствольного гранатомета.

 

У прес-центрі штабу ООС запевняють, що «це точно був підрив», а не обстріл.

 

За інформацією армійського волонтера Романа Доніка, у вівторок, близько 11-ї години, комбат пішов фотографувати нерозірваний снаряд типу ВОГ. Унаслідок підриву поранення отримав Римаренко, поранення середньої тяжкості – сержант, який його супроводжував.

 

До речі, 137 обмп зі складу 35-ї бригади морської піхоти виконує завдання в районі селища Зайцеве на Донеччині. У липні там загинули три морпіхи, із них двоє – внаслідок підривів (командир розвідвзводу лейтенант Дмитро Красногрудь і медик сержант Микола Ілін), ще один – командир розвідувального відділення сержант Ярослав Журавель був поранений під час віроломного обстрілу евакуаційної групи.

 

Тоді командування не надало належну допомогу Журавлю, який помирав у “сірій зоні”.

 

Полковник Римаренко – командир цього батальйону.

 

Як повідомляла «УМ», президент Володимир Зеленський під час святкових заходів  заявив, що перемир'я тримається 29 днів і за цей час жоден український військовий не загинув і навіть не отримав поранення (саме внаслідок обстрілу бойовиків).

 

І це при тому, що бойовики регулярно порушують перемир'я: вони обладнують нові позиції, що заборонено, а також обстрілюють позиції ЗСУ. Водночас у штабі кажуть: ці постріли не становлять загрози українським військовим, вони неприцільні, тому вогонь у відповідь ми не відкриваємо.