Зеленський полегшить умови в’їзду для білорусів

16:55, 25.08.2020
Зеленський полегшить умови в’їзду для білорусів

Вочевидь, білоруське питання постало гостро для Зеленського після спілкування із білоруським співаком Сергієм Міхалком. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна повинна полегшити умови в’їзду для білорусів з огляду на напружену ситуацію в Білорусі.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йшлося на селекторній нараді під головуванням президента у вівторок.

 

На Банковій інформують, що глава держави зазначив, що для громадян Білорусі варто передбачити пом’якшені умови в’їзду в Україну.

 

"Як ми можемо заборонити в'їзд білорусам, особливо з огляду на вкрай напружену внутрішньополітичну ситуацію в них? Думаю, що треба розумно прописати полегшені умови в'їзду білорусів до нас. Це дуже делікатна тема – треба враховувати все", - заявив Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», 23 серпня в центрі Мінська відбувся «Марш нової Білорусі», в якому брало  участь понад 100 тисяч осіб. Влада стягнула в центр столиці не лише спецпризначенців, але й військових з автоматами.

 

Лукашенко у бронежилеті та з автоматом у руках облетів протести у Мінську на вертольоті і назвав опонентів «щурами».

 

Вочевидь, білоруське питання постало гостро для Володимира Зеленського після спілкування із білоруськими музикантами. Зокрема, напередодні Зеленський присвоїв екслідеру гурту "Ляпис Трубецкой", солісту гурту Brutto Сергію Міхалку звання "Заслужений артист України".