Старший лейтенант Володимир Рудик трагічно загинув на Луганщині

13:53, 25.08.2020
Старший лейтенант Володимир Рудик трагічно загинув на Луганщині

Заступника комбата Володимира Рудика провели в останню путь на Тернопільщині. (Фото 14-ї ОМБр імені князя Романа Великого)

Заступник командира батальйону 44 ОАБр 14-ї бригади, старший лейтенант Володимир Рудик трагічно загинув через необережне поводження зі зброєю під час несення служби у Новоайдарському районі на Луганщині.

 

Причину загибелі захисника України попередньо встановила службова перевірка.

 

Як інформує «Україна молода», про смерть військового повідомили у 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого у вівторок.

 

«Командування бригади висловлює глибокі співчуття рідним та близьким Володимира», — йдеться у повідомленні.

 

За даними ГО «Теребовлянська вежа», 31-річний Володимир Рудик загинув ще 21 серпня. Прізвище загиблого і причини смерті у бригаді не повідомляли доки тривала службова перевірка.

 

Так, 14-та ОМБр імені князя Романа Великого зазначила у коментарях до посту у Facebook: «Шановні, всі, хто тут рветься висловитися щодо своєчасності допису... Здається, чітко написано: "за результатами службової перевірки". Навіть, якщо ви вмієте проводити такі речі блискавично, ми щиро НЕ бажаємо вам проводити їх у таких випадках... Коментарі тих, хто бажає показати власну недоречну обізнаність чи якимось чином спекулюватиме на смерті нашого побратима, видалятимуться. Дякуємо за розуміння».

 

На сайті Золотниківської громади на Тернопільщині, звідки родом військовий, повідомили, що оголосили 22-24 серпня днями жалоби.

 

23 серпня його провели в останню путь в рідному селі. У воїна залишилися батьки та сестра.      

 

Старший лейтенант був мобілізований до армії у квітні 2015 року. Служив командиром роти 14-тої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

 

Як повідомляла «УМ», у Навчальному центрі «Десна» на Чернігівщині внаслідок вибуху загинув військовий, троє людей поранені.