У «Десні» на Чернігівщині внаслідок вибуху загинув військовий, троє поранених

21:18, 24.08.2020
У «Десні» на Чернігівщині внаслідок вибуху загинув військовий, троє поранених

Вибух стався в одному з гуртожитків на території 169-го Навчального центру "Десна".

Жахлива трагедія сталася в одному з гуртожитків на території 169-го Навчального центру "Десна" на Чернігівщині у День Незалежності в понеділок.

 

Внаслідок вибуху один військовий загинув, ще двоє отримали травми. Також постраждала одна цивільна дівчина, яка гостювала у військових.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє пресслужба полігону «Десна».

 

Зазначається, що інцидент стався о 17:30. Цивільна дівчина, яка була в гостях у одного з військовослужбовців, перебуває у важкому стані.

 

На даний час на місці події працює керівництво Навчального центру, командування Сухопутних Військ, відповідні посадові особи та слідча група Національної поліції України в Козелецькому районі.

 

"Вимушені повідомити про надзвичайну подію, яка сталася в позаслужбовий час, в одному з гуртожитків, в наслідок особистої недбалості та нехтування заходами безпеки військовослужбовців, стався вибух. В результаті один військовослужбовець загинув, ще двоє зазнали поранень різного ступеню важкості. Також постраждала цивільна дівчина, яка знаходилася в гостях у одного з військовослужбовців. Нині вона перебуває у важкому стані. Всі потерпілі були оперативно доставлені до медичних закладів де їмбуланаданамедичнадопомога"» - йдеться у повідомленні НЦ "Десна".

 

Посад та імен загиблого і постраждалих на "Десні" у пресслужбі не вказують. Військові наголосили: "Це - постійний склад. Родичам повідомляють особисто командири підрозділів".

 

Як повідомляла "УМ", президент Володимир Зеленський наголошує на відсутності бойових втрат української армії на Донбасі вже 28 днів поспіль.