Глава МЗС Німеччини Маас назвав обнадійливим перемир'я на Донбасі

13:43, 24.08.2020
Глава МЗС Німеччини Маас назвав обнадійливим перемир'я на Донбасі

Маас також привітав українців з Днем Незалежності

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас прибув у Київ 24 серпня для того, щоб обговорити мінський процес. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом із німецьким колегою поклали квіти до Стіни пам'яті полеглих за Україну.

 

Після цього розпочалися переговори глав зовнішньополітичних відомств, повідомили МЗС України у фейсбуці.

 

У Німеччині назвали обнадійливим перемир'я на Донбасі. Маас також привітав українців з Днем Незалежності та зазначив, що цей день є стимулом продовжувати інтенсивну роботу з врегулювання конфліктів, особливо на сході України. 

 

"Цей день є стимулом для інтенсивної роботи над врегулюванням конфлікту на сході України. В останні кілька тижнів з'явилися обнадійливі ознаки: припинення вогню є найтривалішим з 2014 року,- заявив Маас.

 

Він наголосив, що Німеччина прагне швидше просуватися вперед у Мінському процесі.

 

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що зустріч радників "нормандської четвірки" повинна пройти у повному складі. Є всі підстави вважати, що Росія буде брати участь у зустрічі. Кулеба підтвердив, що зараз йде підготовка до проведення відповідної зустрічі 28 серпня.


Пізніше Маас проведе зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

 

Додамо, минулої доби, 23 серпня, ворог двічі провокативно відкривав вогонь поблизу українських позицій. Окрім того, бойовики продовжують обладнувати власні позиції у бік українських підрозділів.

 

Припинення вогню на Донбасі було оголошене в ніч проти 27 липня. За понад три тижні траплялися поодинокі постріли з боку бойовиків, але тривалий час серед українських військових не було втрат.


Як повідомляла УМ, першу бойову втрату захисники України зазнали 13 серпня. У районі Водяного Донецької області авто з українськими військовими наїхало на міну. В результаті вибуху загинув старший сержант Сергій Похович. Ще один військовий отримав травми.

 

Нова нормандська зустріч відбудеться вже 28 серпня, а участь у ній братимуть радники глав держав. Наразі відомо про ймовірну участь голови ОПУ Андрія Єрмака й заступника голови адміністрації Путіна Дмитра Козака.