Сергій Похович «Сєдой» з Кіровоградщини підірвався на міні під Водяним

22:12, 13.08.2020
Сергій Похович «Сєдой» з Кіровоградщини підірвався на міні під Водяним

Сергій Похович «Сєдой» не дожив до 50-річчя лише місяць.

Старший сержант 42-го ОМПБ 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка Сергій Похович, позивний «Сєдой» загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої біля селища Водяне Ясинуватського району Донецького району у четвер вранці.

 

Відомо, що двоє військових пересувалися на автотранспорті і наїхали на міну. «Сєдой» отримав травми несумісні з життям, іншого бійця госпіталізували з пораненнями.

 

Вражає, що смерть військового у штабі ООС назвали небойовою втратою.

 

Загиблому захиснику України було 49 років, до 50-річчя він не дожив лише місяць.

 

Як інформує «Україна молода», прізвище полеглого воїна повідомила пресслужба Кіровоградської ОДА.

 

"Сєдой" народився 14 вересня 1970 року у селі Новогригорівка Перша Долинського району Кіровоградської області.

 

«Сергій Похович був призваний на військову службу наприкінці листопада 2018 року. Проживав у селі Новогригорівка Перша Долинського району. У нього залишились батько, син і донька. Колектив Кіровоградської ОДА висловлює щирі слова співчуття рідним і близьким загиблого», - наголосили у облдержадміністрації.

 

Зауважимо, що донька Сергія 1988 року народження та син 2000 року народження також проходять військову службу в лавах ЗСУ.

 

У коментарі під постом Кіровоградської ОДА земляк Сергія Поховича – Володимир Копійка висловив співчуття батькові Сергія – Богданові Поховичу:

 

«Вічна пам’ять тобі, Сергію, ми жили майже поруч досить довго, хлопчаків з нашого куточка я запрошував на медогін, смакували вони вощиною, Сергійко виділявся серед інших міцнішою статурою, був такий рішучіший, енергійний. А тепер забрала його війна, занесена до нас горе-братом. Схиляємо низько голови разом з тобою батьку Богдане, горе велике, але пережити його треба. В тебе є ще двоє синів - соколів. Кріпись, тримайся».

 

Прощання із загиблим бійцем 57-ї бригади Сергієм Богдановичем Поховичем планується на суботу 15 серпня о 12 годині. Проте наразі дата і час узгоджуються, точніше їх повідомлять додатково.

 

Як повідомяла "УМ", тиждень тому саме позиції 57-ї бригади відвідав президент Зеленський, який не виявив там порушень режиму тиші. 

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої липня: пам’ятаймо про їхній подвиг.