НАТО не загрожує Білорусі

13:35, 23.08.2020
НАТО не загрожує Білорусі

Напередодні Олександр Лукашенко відвідав полігон під Гродно, де заявив про загрози від НАТО.

Північноатлантичний альянс відреагував на заяви виконувача обов’язки президента Олександра Лукашенка про можливе застосування військ НАТО у Білорусі.

 

Зокрема, Лукашенко напередодні жахав, що нібито "альтернативний президент", якого "тягнуть" до країни зовнішні сили, може звернутися до НАТО, яке введе війська до Білорусі.

 

За його словами, поблизу білоруських кордонів начебто вже відбуваються "ворушіння військ НАТО".

 

Як передає «Україна молода», заяви Лукашенка спростувала прессекретарка НАТО Оана Лунгеску в неділю.

 

За її словами, заяви Лукашенка щодо військ НАТО, зокрема про те, що Альянс передислоковує контингент поблизу кордону Білорусі, безпідставні.

 

"Як ми вже раніше дали зрозуміти, НАТО не являє собою ніякої загрози для Білорусі або будь-якої іншої країни", - наголосила речниця альянсу.

 

У свою чергу, польський уряд назвав заяви Лукашенка "пропагандою", а президент Литви Гітанас Науседа - "повністю безпідставними заявами про уявні зовнішні загрози".

 

Зазначимо, що за словами міністра оборони Білорусі Віктора Хреніна, для Білорусі становлять загрозу 18 винищувачів F-16 ВПС США, які були недавно були перекинуті з Німеччини на польську авіабазу Ласк.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні у Гродно Лукашенко заявив прихильникам на мітингу, що підприємтва, які оголосили страйк, будуть закривати.