Лукашенко наказав закрити страйкуючі підприємства у понеділок

09:54, 23.08.2020
Лукашенко наказав закрити страйкуючі підприємства у понеділок

Олександр Лукашенко під час мітингу в Гродно. (Фото адміністрації президента Білорусі)

Виконувач обов’язків президента Білорусі Олександр Лукашенко наказав закрити всі підприємства, на яких працівники оголосили страйк, починаючи з понеділка.

 

Як інформує «Україна молода», про це Лукашенко заявив під час виступу на мітингу своїх прихильників у Гродно в суботу.

 

"Я прошу губернаторів, голів виконкомів, якщо хтось не хоче працювати, не змушуйте - не треба. Ми їх все одно не будемо примушувати чи переконувати. Але, якщо підприємство не працює, з понеділка - замок на ворота. Зупинимо, люди охолонуть. Розберемося, кого запросити на це підприємство", - погрожує правитель Білорусі.

 

На цьому ж мітингу, Лукашенко заявив, що 60% світлин з покаліченими й побитими на мітингах цивільними особами є нібито "постановочними кадрами".

 

За даними незалежних ЗМІ Білорусі, переважну більшість учасників мітингу у Гродно за участю Лукашенка становили організовано зібрані через виконкоми бюджетники.

 

Як повідомляла «УМ», працівники білоруських підприємств провели мітинги з вимогою провести повторні президентські вибори. Страйк оголосили найбільші підприємства країни: БелАЗ, МАЗ, "Білоруськалій", "Гродно Азот", Мінський завод колісних тягачів.

 

У Білорусі з 9 серпня тривають акції протесту проти фальсифікованих виборів президента. Опозиція сформувала Координаційну раду і вимагає перевиборів.