Геннадій Шутов помер у лікарні після поранення в голову під час протестів в Білорусі

12:49, 19.08.2020
Геннадій Шутов помер у лікарні після поранення в голову під час протестів в Білорусі

Очевидці розповідають, що у Геннадія Шутова вистрілили з даху будівлі навпроти.

Під час протесту 11 серпня в Бресті Геннадій Шутов отримав вогнепальне поранення в голову. На вертольоті його транспортували у військовий госпіталь в Мінську. Там 43-річний чоловік і помер 19 серпня.

 

Життя Геннадія обірвалося 19 серпня о 10:20, про це повідомили рідні загиблого, пише TUT.BY

 

Родичі Геннадія розповідають, що чоловік не був активним учасником протесту: він не втручався у конфлікт, а просто йшов вулицею, коли отримав смертельне поранення. Очевидці розповідають, що у Геннадія вистрілили з даху будівлі навпроти.

 

Декілька днів сім'я розшукувала Шутова. Коли дізналися, що трапилося, довго не могли отямитися від шоку. Старша донька Геннадія, Людмила, встигла відвідати тата у лікарні.

 

Одразу після поранення Геннадія доставили у Брестську обласну лікарню. Місцеві лікарі зробили висновок, що врятувати чоловіка зможуть лише у столичній лікарні. На вертольоті його транспортували у військовий госпіталь у Мінську. Там Шутову зробили декілька операцій, однак так і не зуміли витягти кулю. Останні дні життя він провів на апараті штучної вентиляції легенів.

 

МВС Білорусі визнало, що ввечері 11 серпня у Бресті поліцейські стріляли у мітингувальників на ураження.

 

Силовики заявили, що на них нібито напали агресивні мітингувальники з арматурою у руках. Однак жителі Бреста заперечують їхні слова. На вулицю Радянську, де були найзапекліші сутички силовиків з мітингувальниками, люди несли квіти, щоб вшанувати постраждалих від провладного терору.


Упровдож 9 – 11 серпня у лікарні Бреста звернулися понад 100 мітингувальників, госпіталізували 23 людини, декому з них знадобилися операції.

 

Як повідомляла УМ, під Мінськом затримали 32 бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера, ще одного найманця виявили і затримали на півдні країни.

 

Агент Національного антикорупційного бюро, ветеран АТО Євген Шевченко стверджує, що насправді у даному випадку йдеться про тривалу і ретельно сплановану операцію контррозвідки СБУ, проведення якої зірвав глава офiсу президента Андрій Єрмак. За його даними, затримання групи ПВК Вагнера мало відбутися не в Білорусі, а в Україні, про що військові злочинці та й їхні господарі у Кремлі навіть не здогадувалися.
 
 
Журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на власні джерела у силових органах, також стверджує, що секретну операцію СБУ і ГУР Міноборони із затримання терористів ПВК "Вагнер" ​​провалили через витік інформації з України.