Міський голова Черкас закликав не допустити приїзду хасидів до Умані

17:37, 16.08.2020
Міський голова Черкас закликав не допустити приїзду хасидів до Умані

Щороку хасижи приїздять до Умані на святкування юдейського нового року

Анатолій Бондаренко, міський голова Черкас, у своєму Фейсбук закликав зробити усе можливо, щоб не допустити приїзду хасидів до Умані. 
 
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на Фейсбук Анатолія Бондаренка. 
 
 
На переконання очільника Черкас, святкування юдейського нового року - Рош ха-Шана, на яке зазвичай приїздять десятки тисяч паломників, може поставити під загрозу здоров"я як мешканців Черкащини, так і всієї України. 
 
 

"Десятки тисяч осіб, які можуть бути носіями Covid-19, несуть загрозу населенню не лише Умані, Черкащини, але й всієї України. Це порушує права українських громадян, ставить нас в несправедливе становище перед іноземцями. Українцям забороняли свята, позбавляли права на роботу, гідне життя, забороняли роботу закладів культури, дозвілля. Але все це чомусь дозволено іноземним громадянам на території України. Ми прагнемо справедливості. Наша позиція солідарна з народним депутатом від цього округу Антоном Яценком та громадою міста Умань", - написав Бондаренко. 

 

Окрім цього він звернувся до президента Зеленського, щоб він втрутився у ситуація і захистив права громадян. 

 
 
Нагадаємо, в середені  липні стало відомо, що за рішенням МЗС,  приїзд хасидів до Умані є неможливим через пандемію коронавірусу. Однак 11 серпня міністр Кабінету Міністрів  Олег Немчинов повідомив, що у вересні очікується масове паломництво  хасидів на Черкащину. Прогнозується,  що до Умані прибудуть від 5 до 10 тисяч вірян.