Єрмаку закидають тиск на п’ятьох членів ЦВК

18:22, 14.08.2020
Єрмаку закидають тиск на п’ятьох членів ЦВК

Андрій Єрмак потрапив у скандал із ЦВК. (Фото Офісу президента)

Глава Офісу президента Андрій Єрмак нібито вимагав від п'ятьох членів Центральної виборчої комісії написати заяви про відставку, бо вони "люди Богдана" (попередника пана Єрмака на посаді – Ред.).

 

На Банковій цю інформацію заперечують.

 

Як передає «Україна молода», про скандал Єрмака із членами ЦВК, посилаючись на власні джерела в Офісі президента, повідомляє ZN.UA у п'ятницю.

 

За даними джерел журналістів, на Банковій їм повідомили, що у п'ятницю в Офіс були запрошені голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко, секретар ЦВК Олена Гатаулліна і ще три члени Центрвиборчкому для бесіди з головою офісу Андрієм Єрмаком. Під час зустрічі Єрмак вимагав, щоб всі п'ятеро написали заяви про відставку. Причина в тому, що вони "люди Богдана".

 

Як стверджує джерело, єдина формальна причина подібної вимоги - "бажання президента". Однак у зв'язку з відсутністю будь-яких офіційних причин, пан Діденко, а також всі інші члени ЦВК, запрошені в Офіс президента, відмовилися писати заяви про відставку.

 

Проте Офіс президента заявив, що це неправда у окремому дописі на сторінці у Facebook:

 

"Просто перевірте – не було зустрічей в Офісі президента чи десь іще з членами ЦВК, як про це "повідомив" сайт ZN.UA. Жодних команд, намагання втрутитися чи іншого подібного спілкування з членами ЦВК – всього цього не було. Ваші джерела вас обманули. Центральна виборча комісія є незалежним органом і як інституція має все, що необхідно для самостійної роботи. Якщо комусь потрібен скандал, то ви хоча б матеріали для "малювання" скандалів підбирайте ретельніше, а то навіть якось нецікаво".