Протести в Білорусі: звільнився голова пулу при Лукашенку

09:17, 14.08.2020
Протести в Білорусі: звільнився голова пулу при Лукашенку

Дмитро Семченко поки не коментує ситуацію.

Голова президентського пулу журналістів каналу ОНТ Дмитро Семченко заявив про звільнення. Він вів політичні програми на телеканалі, був оглядачем подій і має нагороди від держави.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє сайт TUT.BY з посиланням на власні джерела. Сам телеведучий поки не коментує ситуацію.

 

Звільнення Семченка може спричинити ланцюгову реакцію не тільки серед державних журналістів, а й стати сигналом для вертикалі, каже співбесідник видання.

 

Вродночас керівник телеканалу ОНТ Марков начебто не хотів відпускати Семченка.

 

"Ті, хто був у приймальні, чули за дверима, як вони буквально кричали один на одного. В результаті Марков не підписав Семченко заяву. Діма спустився в ньюзруму до журналістів і сказав, що все одно йде", - цитує TYT.BY.

 

На сторінках Дмитра Семченка у соцмережах поки немає інформації щодо цієї ситуації. Втім, його дружина Юлія Семченко вже підтвердила The Village звільнення чоловіка з каналу ОНТ. "Я підтверджую новину. Дайте, будь ласка, трохи часу. Він повинен скоро сам все написати", – зазначила Юлія.

 

Видання зазначає: на ОНТ Семченко працював 11 років – з 2009-го, він лауреат державної премії "Телевершина".

 

Як повідомляла УМ, після перших жорстоких розгонів мирних протестувальників журналісти Білорусі заявили про звільнення, не витримавши цензури.


Зокрема про звільнення повідомив телеведучий – Сергій Козлович. Він 10 років працював на державному каналі АТН. Він підкреслив, що його рішення самостійне та тепер він шукатиме нову роботу.


Телеведуча СТВ Тетяна Бородкіна також пішла з місця роботи і закликала білорусів не здаватися.

 

З першого каналу білоруського телебачення "Білорусь 1" звільнився популярний в країні телеведучий Володимир Бурко. Тут він вів військову програму "Арсенал", створену на замовлення Міноборони Білорусі.