Карантин: Луцьк і Тернопіль виключено з «червоної» зони з 8 серпня

08:43, 08.08.2020
Карантин: Луцьк і Тернопіль виключено з «червоної» зони з 8 серпня

Луцьк першим почав бунтувати проти включення до "червоної" зони.

Обласні центри Луцьк і Тернопіль більше не відносяться до так званої«червоної» зони, яка передбачає найгіршу ситуацію з коронавірусом в Україні.

 

Центральна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) на засіданні у п’ятницю переглянула поділ регіонів за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19.

 

Як повідомляє «Україна молода», рішення щодо послаблення карантину в Луцьку і Тернополі набуло чинності в суботу, 8 серпня.

 

Зокрема, міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив: "Ухвалили рішення – і показники дозволяють це зробити – щодо переведення міста Луцьк з червоної зони у помаранчеву, а місто Тернопіль – з червоної зони у жовту. Обидва рішення вступають у силу 8 серпня".

 

Також МОЗ пропонує змінити критерії визначення епідеміологічної ситуації з коронавірусом: враховувати кількість нових хворих за останні сім днів та збільшити показник необхідних тестувань на COVID-19 із 24 до 32 на 100 тисяч населення.

 

Міністр охорони здоров'я також наголосив, що офіційні дані про ситуацію з карантином в Україні публікуються на сайті МОЗ, і вибачився за неточність, яка сталася раніше.

 

Йдеться про те, що о 12:00 7 серпня інтерактивна карта щодо поділу України на карантинні зони оновилася. Тоді до «червоної» зони потрапили Харків, Костопільський район на Рівненщині та Кіцманський район Чернівецької області.

 

Згодом з карти зникли дані про новий розподіл. У МОЗ заявили, що вони недійсні, оскільки рішення Державної комісії ще не було. Мовляв,система автоматично почала підвантажувати нові дані про поширення коронавірусу і змінювати карту, але її ще требабулозатвердити.

 

Як повідомляла «УМ», вУкраїні з 3 серпня набув чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону.

 

Одними з перших до «червоної» зони потрапили Луцьк і Тернопіль, мерії яких обурилися цим рішення і відмовилися закриватися на жорсткий карантин.