МОЗ оновило карантинні зони в Україні

14:45, 07.08.2020
МОЗ оновило карантинні зони в Україні

Регіони потрапляють до різних зон у залежності від епідеміологічної ситуації.

Міністерство охорони здоров'я з серпня поділило всі регіони України на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. До червоної зони спершу потрапили Луцьк, Тернопіль і Кіцманський район Чернівецької області. Втім, станом на 7 серпня ситуація змінилася.

 

Регіони потрапляють до різних зон у залежності від епідеміологічної ситуації.

 

До червоної зони станом на 7 серпня записали: Харків, Костопільський район Рівненської області, а також там залишився Кіцманський район Чернівецької області.

 

Звідти вибув Тернопіль, який тепер у зеленій зоні та Луцьк (помаранчева зона).

 

До помаранчевої зони також зарахували: Івано-Франківськ, Львів, Чернівці, Рівненський район, Луцький і Любашівський райони Волинської області, Городенківський район Івано-Франківської області, Миколаївський, Перемишлянський і Пустомитівський райони Львівської області.

 

Жовта зона поповнилась Прилуками та Ніжином (обидва міста з Чернігівської області). При цьому звідти виключили Хмельницький, Вінницю і Новоград-Волинський.

 

До зеленої зони потрапила: уся інша територія України, зокрема і Київ.

 

Нагадаємо, в червоній зоні забороняється робота громадського транспорту; відвідування закладів освіти; діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

 

Як повідомляла УМ, місцева влада Тернополя не буде посилювати карантин, попри те, що державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла місто до «червоної» зони. Тим самим мерія Тернополя наслідувала приклад мерії Луцька, яка обурилася вимогою МОЗ посилити карантин у місті: зупинити громадський транспорт і закрити заклади громадського харчування тощо.