У Тернополі також відмовилися посилити карантин

09:51, 02.08.2020
У Тернополі також відмовилися посилити карантин

Файне місто Тернопіль продовжує жити у звичному режимі.

Місцева влада Тернополя не буде посилювати карантин, попри те, що державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла місто до «червоної» зони.

 

Тим самим мерія Тернополя наслідувала приклад мерії Луцька, яка обурилася вимогою МОЗ посилити карантин у місті: зупинити громадський транспорт і закрити заклади громадського харчування тощо.

 

Як іфнормує «Україна молода», про це повідомляє пресслужба Тернопільської міськради.

 

Як пояснили в мерії, показники захворюваності на коронавірус у Тернополі в останні дні пішли на спад та тримаються на низькому рівні.

 

За даними місцевої влади, станом на 1 серпня у «файному місті»:

 

середня кількість ПЛР-тестувань становить 78,1 (показник має бути не менше 24);

коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 11,1 (нормальний показник — 11);

показник динаміки зростання випадків інфікування — 12,5 (нормальний показник — 10).

 

У міськраді додали, що «червоний» рівень встановлюється у разі завантаженості лікарень на понад 75%, але в Тернополі цей показник становить 46,89%.

 

«З понеділка, 3 серпня, підприємства, установи та організації Тернополя працюватимуть у звичному режимі», — зазначили у міськраді.                                                      

 

Водночас мешканців Тернополя закликають дотримуватися санітарно-епідеміологічних умов, зокрема носити маски, вимірювати працівникам температуру та дезінфікувати приміщення.

 

Перед цим міський голова Тернополя Сергій Надал не погоджувався з рішенням Державної комісії. Мер сподівається, що уряд перегляне розподіл України на зони та виключить Тернопіль з «червоної» зони.

 

Як повідомляла «УМ», радник міського голови Луцька Ігор Поліщук заявив, що міська рада не зупинятиме роботу транспорту та не закриватиме ТРЦ і ресторани попри те, що Луцьк потрапив у «червону» зону за рівнем поширення COVID-19.

 

Натомість Укрзалізниця вже скасувала зупинки потягів далекого призначення у Луцьку та Тернополі.