Справа Стерненка: суддя заявила про самовідвід

15:47, 06.08.2020
Справа Стерненка: суддя заявила про самовідвід

Сторона обвинувачення проситиме продовжити цілодобовий домашній арешт активісту Сергію Стерненку ще на 2 місяці.

У Шевченківському суді триває розгляд питання про продовження запобіжного заходу громадському активісту Сергію Стерненку. Наразі суддя заявила про самовідвід і повідомила, що відбудеться інше засідання.

 

Натомість сторона захисту наголосила, що не заявляла про відвід судді.

 

На своїй телеграм-сторінці активіст Сергій Стерненко написав, що відбулося щось дивне. Адже сторона захисту не повідомляла про відвід судді Антонюк, аби не затягувати час. Хоча вони повідомили їй, що виявили втручання в систему авторозподілу справ. Однак додали, що не заявляють про відвід.

 

"Натомість суддя завершила і заявила, що відбудеться інше засідання по розгляду заяви про відвід, яку ми не заявляли, і пішла", - зазначив він.

 

Відомо, що сторона обвинувачення проситиме продовжити цілодобовий домашній арешт активісту Сергію Стерненку ще на 2 місяці.

 

Як повідомляла УМ, Стерненко є відомим активістом, організатором та учасником акцій протесту, зокрема проти незаконних забудов в Одесі. Він блокував виступи артистів, що гастролювали в окупованому Криму.

 

У 2018 році на Стерненка здійснили три напади. Під час першого невідомі напали на активіста та побили битами. Поліція не знайшла винних.
Невдовзі відбувся другий напад – у Стерненка вистрілили з пістолета. Однак куля була гумовою, тож, Сергій залишився живий.
Під час третього нападу Стерненко зміг відбитися від нападників. Захищаючись, він смертельно поранив одного з нападників ножем. Відтак самого Стерненка підозрюють в умисному вбивстві, а організатора нападів так і не знайшли.

 

З новим розвитком за справу взялися після того, як Офіс генпрокурора очолила Ірина Венедіктова, яка пообіцяла, що Стерненко відповідатиме за законом.
На захист Сергія Стерненка виступає чимало активістів, під час засідання відбулися сутички з правоохоронцями.

 

Стерненко заявив, що слідство у справі про напад на нього зупинили.