Коронавірус в Одесі: лікарні переповнені, в мерії спростовують захворювання

12:52, 05.08.2020
Коронавірус в Одесі: лікарні переповнені, в мерії спростовують захворювання

В Одесі через ігнорування карантинних обмежень відпочиваючими стався спалах коронавируса.

Станом на ранок 4 серпня в Одеській області зареєстровано 3557 випадків COVID-19. В мережі опубліковано показове відео роботи медиків інфекційної лікарні в Одесі, де раніше був встановлений антирекорд за кількістю нових заражених на коронавірус.

 

Запис виклали на офіційному сайті Одеської міськради. 

 

Завідуюча 10-м відділенням комунальної установи "Міська клінічна інфекційна лікарня" Людмила Бошкова повідомила, що до них щодня надходять нові пацієнти.

Палата з хворими

 

"Ми п'ятий місяць працюємо з COVID-пацієнтами. Думали, що влітку це все піде на спад і, швидше за все, закінчиться, але нічого не закінчується, так само, як і в усьому світі. Кожен день надходять хворі: ми виписуємо 7-8 людей, і 10 надходять. Епідемія нікуди не поділася, а вдвічі збільшилася", – сказала медикиня.

 

 

Додамо, що на відео показано, що біля лікарні стоять більше десяти карет "швидкої допомоги", що привезди нових хворих. Медики приступають до роботи, одягнувши захисний костюм. Лікарі проводять огляд, після якого медсестри виконують призначення.

Авто "швидкої допомоги" біля лікарні

 

Водночас, місцеві ЗМІ повідомили, що одразу у двох заступників міського голови Одеси Геннадія Труханова підтвердили COVID-19. Згодом один із них – Павло Вугельман – спростував, що захворів. Також відомо, що ще одна віцемеркиня пішла на самоізоляцію і чекає результату ПЛР-тесту, написала "Думская" з посиланням на джерела в мерії.

 

 

За інформацією на коронавірус захворів виконувач обов'язків віцемера Дмитро Жеман. Хворобу у нього виявили 1 серпня. Діагноз COVID-19 підтвердили у заступника Одеського міського голови Павла Вугельмана.

 

Однак у фейсбуці Вугельман категорично спростував, що хворий на COVID-19

 

Також на самоізоляцію пішла ще одна віцемеркиня Світлана Бедрега. Незабаром вона повинна отримати результати ПЛР-тесту.

 

Цікаво, що до отримання позитивний результат ПЛР-тесту Жеман брав участь у масових заходах.

 

Нагадаємо, Одеська область та місто Одеса потрапили до зеленої зони. МОЗ встановили, що у громадських будівлях чи транспорті люди повинні перебувати у масках чи респіраторах, а перевезення пасажирів лише у межах сидячих місць.

 

Також в Одесі дозволили проведення масових заходів: не більше однієї людини на 5 квадратних метрів, а кінотеатри працюють із заповненістю на 50%.