Уряд Чечні збудує дитячий табір в Алушті

14:02, 02.08.2020
Уряд Чечні збудує дитячий табір в Алушті

Дитячий табір чеченці будуватимуть на березі моря в окупованій Алушті.

Уряд Чечні планує будівництво дитячого табору на території колишньої здравниці «Кримспоживспілки» в окупованій Росією Алушті.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на міністра праці, зайнятості та соціального розвитку Чечні Усмана Баширова в неділю.

 

Пан Баширов повідомив, що окупаційна влада Криму передала у власність Чечні здравницю «на знак зміцнення дружніх відносин з братнім чеченським народом».

 

Міністр Чечні уточнив, що комплекс знаходиться біля моря в Алушті.

 

За інформацією кримських ЗМІ, йдеться про дитячий табір «Кримспоживспілки», побудований у 1970 році. Ще у вересні 2017 року підконтрольна Кремлю так звана «Рада міністрів Криму» своїм розпорядженням передала об’єкт у власність Чеченської Республіки.

 

Нагадаємо, що ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнають так зване «приєднання» Криму до Росії. Росія заперечує анексію півострова та називає це «відновленням історичної справедливості».

 

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції.

 

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

 

Як повідомляла "УМ", Україна підготувала стратегію деокупацію Криму, але наразі документ не є публічним.