На Донбасі зафіксовано 225 порушень режиму припинення вогню – ОБСЄ

08:46, 02.08.2020
На Донбасі зафіксовано 225 порушень режиму припинення вогню – ОБСЄ

Захисники України готові до провокацій ворога. (Фото 93-ї ОМБр “Холодний Яр”)

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 225 порушень режиму припинення вогню на Донбасі в період з 27 липня (коли розпочалося перемир’я) до вечора 31 липня.

 

Як інформує «Україна молода», про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, оприлюдненому 1 серпня ввечері.

 

Зокрема, в суботу спостерігачі нарахували 9 порушень на Донеччині та 93 – в Луганській області. Хоча добою раніше було лише одне порушення.

 

Окрім того, 27 липня у Мар’їнці, підконтрольній Україні, цивільний отримав осколкові поранення.

 

"СММ зафіксувала озброєння, розміщене з порушення ліній відведення по обидві сторони від лінії зіткнення", – йдеться у звіті ОБСЄ.

 

Як повідомляла «УМ», з опівночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню, про який домовились на засіданні Тристоронньої контактної групи.

 

Проте, за словами головнокомандувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, менш ніж через годину бойовики порушили режим припинення вогню і обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі.

 

У зв’язку із введенням режиму повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі заборонили проводити будь-які розвідувальні дії та використовувати літальні апарати. Про всі заборони після розмови двох президентів детально повідомили в Міноборони.