Білорусь посилює свої кордони через бойовиків Вагнера

08:45, 30.07.2020
Білорусь посилює свої кордони через бойовиків Вагнера

Президент Білорусі Олександр Лукашенко скликав термінову нараду з членами Ради безпеки.

Керівництво Білорусі вирішило посилити кордони держави, в першу чергу з Росією і Україною, після затримання 32 бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера під Мінськом.

 

Як інформує «Україна молода», відповідне рішення було ухвалено під час термінової  наради з членами Ради безпеки Білорусі, яку скликав президент Олександр Лукашенко.

 

Про посилення кордонів повідомив державний секретар Ради безпеки Андрій Равков в ніч на четвер, якого цитує Белта.

 

«Якби здійснювався перекид кудись приватної військової компанії, тим паче через територію Білорусі, напевно, по лінії якихось спеціальних служб були б певні пояснення. Тому що це дуже серйозне питання. Але вийшло так, що ні по лінії ФСБ, ні по лінії ГРУ, ні з якійсь іншій структурі таку інформацію не отримували», - наголосив пан Равков.

 

За його словами, у затриманих бойовиків «чітко прослідковуються певні напрямки — снайпери, підривники, айтішники».

 

І додав: «Державний прикордонний комітет посилить оперативне прикриття державних кордонів. І в тому числі кордон з Російською Федерацією в рамках вивчення обстановки, виявлення осіб, які перетинають державний кордон, в тому числі на зеленому кордоні. Ці сили будуть суттєво посилені».

 

Як повідомляла «УМ», під Мінськом затримали 32 бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера, ще одного найманця виявили і затримали на півдні країни.

 

У Білорусі заявляють, що після допитів з’ясувалося, що 14 затриманих бойовиків воювали на Донбасі.