Полтавським терористом виявився раніше судимий Роман Скрипник

14:30, 23.07.2020
Полтавським терористом виявився раніше судимий Роман Скрипник

Терорист з Полтави Роман Скрипник.

Зловмисником, який узяв у заручники поліцейського і погрожував підірвати гранату у Полтаві, виявився 32-річний раніше судимий місцевий житель Роман Скрипник.

 

Як інформує УМ, про це інформує головний спеціаліст відділу комунікації поліції Полтавської області Поліна Ларіна.

 

"Особу встановлено, це 32-річний місцевий мешканець, раніше судимий за майнові та наркозлочини", - сказала вона.

 

Особу терориста підтвердив і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

 

 "Особою, яка сьогодні в Полтаві скоїла низку злочинів і утримує в якості заручника полковника поліції, є Скрипник Роман Миколайович, 14.02.1988 р.н", - написав він.

 

Так, Геращенко зазначає, що вперше Скрипника судили в 2007 році за дрібну крадіжку. Тоді він відбувся підпискою про невиїзд і штрафом в 510 гривень.

 

Через рік його засудили до 2 років ув'язнення за грабіж і шахрайство. Наступний вирок був у 2014 році. За зберігання, виготовлення та збут наркотиків йому дали 3 роки умовно, а в якості запобіжного заходу обрали домашній арешт.

 

Геращенко також зауважив, що пріоритетом правоохоронців є переговори: вони хочуть зберегти як життя зловмисника, так і оточуючих.

 

 

Водночас місцеве видання "Полтавщина" пише, що раніше чоловік працював автослюсарем в ангарах, біля яких і відбулося захоплення заручника.

 

Нагадаємо, у Полтаві підозрюваний у викраденні авто, якого намагалися затримати правоохоронці, взяв у заручники поліцейського.

 

Заступник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що зловмисник обміняв утримуваного працівника карного розшуку на начальника Управління кримінального розшуку ГУНП в Полтавській області полковника поліції Віталія Шияна, з яким він поїхав на наданому, відповідно до його вимог, автомобілі "Богдан".

 

Віталій Шиян  народився 26 вересня 1976 року у Кременчуці. У школі Віталій добре вчився, а, вступивши по її закінченню в медколедж, склав майже всі держіспити на п'ятірки. Але все ж вирішив вступити у ряди правоохоронців. Має вищу юридичну освіту, у 2002 році закінчив Київську Національну академію внутрішніх справ України.

Віталій Шиян

                                        Віталій Шиян на службі

 

З 1995 року служив у лавах ЗСУ у морській піхоті. З 1996 року перебуває на службі в органах внутрішніх справ. Також працював у патрульно-постовій службі міліції.

З 2008 року обіймав посаду першого заступника начальника Кременчуцького міського управління УМВС.

 

З 2010 року був начальником Херсонського міськвідділу УМВС. З 2012-го – заступником начальника Київського УБОЗу.
З 2013 року – працював у Полтаві начальником карного розшуку, а потім наказом Міністра внутрішніх справ від 8 червня 2015 року був призначений на посаду начальника Семенівського районного відділу УМВС.

 

Пізніше знову був переведений у Полтаву і дослужився до начальника УКР ГУНП в Полтавській області.
Актуально У Полтаві чоловік погрожував підірвати гранату: взяв у заручники голову поліції й поїхав на авто

 

У лавах правоохоронних органів Шиян опинився невипадково – його батько теж працював у міліції. Раніше в інтерв'ю ЗМІ Віталій Шиян заявляв, що зовсім не вважає, що до його кар'єрного зростання доклала руку пані Фортуна – упевнений, що всього досяг власною працею.

 

Одружений, має доньку.