Дмитро Разумков оцінює роботу Ради «на четвірку»

14:02, 20.07.2020
Дмитро Разумков оцінює роботу Ради «на четвірку»

Дмитро Разумков під час спілкування з журналістами. (Фото Верховної Ради України)

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що народні депутати працюють швидко і плідно, тому й оцінив роботу парламенту добре, на "четвірку" за п’ятибальною системою оцінювання. 

 

Як повідомляє «Україна молода», про це пан Разумков заявив під час  пресконференції у Верховній Раді в понеділок.

 

Зокрема, спікер висловив думку, що народні депутати працюють "достатньо швидко" і "достатньо плідно", але не на всі законопроєкти вистачає часу.

 

Журналісти запитали його щодо роботи Верховної Ради за рік – як він оцінює роботу монобільшості й опозиції.

 

«Я думаю, що оцінювати будете ви. Я думаю так: на четвірку. Тому що сказати, що ми працювали на відмінно буде не правда, сказати, що ми працювали погано – теж буде не правда.  А четвірка – це така оцінка, яка дає можливість… Я по 5-бальній системі – а то ви зараз переведете у 12-бальну, а потім мене будуть критикувати колеги. Я ще за тією системою, за якою я вчився», - сміючись відповів голова Ради.

 

І додав: «Мені б дуже хотілося, щоб Верховна Рада ІХ скликання рано чи пізно отримала оцінку "відмінно" - при чому не від голови Верховної Ради, а від українських громадян».

 

Дмитро Разумков також допускає, що парламент ще раз чи двічі збереться на сесію позачергово: «З чого починати наступну сесію? Давайте до неї доживемо. Бачите, в нас уже завтра є позачергова сесія – може, ще одна чи дві будуть. А там подивимося».

 

Спікер також прокоментував перспективи скандального законопроєкту «слуги народу» Максима Бужанського щодо мови навчання у школах: на думку Разумоква восени він втратить актуальність для Верховної Ради.

 

«Він пов'язаний лише з однією нормою і саме викладання в школах з 1 вересня 2020 року. Я так розумію, що тоді буде перше засідання четвертої сесії ВРУ ІХ скликання, то саме цей законопроєкт буде не актуальним».

 

Разумков нині стверджує, що в Україні є тільки одна державна мова – українська. І змінювати це поки ніхто не збирається. Хоча раніше його позиція була дещо іншою.

 

Як повідомляла «УМ», під Верховною Радою зранку 16 липня відбулася акція проти законопроєкту Бужанського. Верховна Рада 17 липня закрила третю сесію, так і не розглянувши його.