У дворі екснардепа від БПП Розенблата вибухнула граната

15:48, 17.07.2020
У дворі екснардепа від БПП Розенблата вибухнула граната

Борислав Розенблат - фігурант гучної справи про хабарництво.

Колишній народний депутат від БПП, фігурант гучної справи про хабарництво Борислав Розенблат заявив, що у дворі його будинку в Житомирі цієї ночі вибухнула граната, яку туди закинули невідомі.

 

Як інформує УМ, про це написав сам Розенблат у Facebook.

 

"Вночі у двір мого будинку кинули гранату, був вибух. На щастя, ніхто не постраждав. У цьому я бачу чергову спробу залякати мою родину через нашу політичну діяльність… Можливо, комусь не подобаються мої політичні погляди та переконання, які я відверто висловлюю в ефірах центральних телеканалів?", - наисав Розенблат.

 

За словами ексдепутата, він звернувся у поліцію і тепер чекає "встановлення осіб злочинців та притягнення їх до відповідальності".


За інформацією поліції, вранці 17 липня надійшло повідомлення про виявлення на подвір'ї одного з приватних будинків Житомира підозрілих уламків. Правоохоронці з’ясували, що у дворі стався вибух гранати.

 

Зокрема встановлено, що близько 3 ночі через паркан домоволодіння невідома особа закинула гранату, яка вибухнула у дворі. Ніхто з людей не постраждав.


Поліцейські вилучили записи камер відеоспостереження та проводять слідство.

 

Попередня кваліфікація події – "Хуліганство".

 

 

Як повідомляла «УМ», Розенблата звинувачують у тому, що він отримав 200 тисяч доларів за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ "Укртехдобич" спецдозволів на користування надрами.

 

У червні 2019 року Розенблат заявив, що виграв суд по "бурштиновій справі". Зокрема, суд визнав дії детективів НАБУ та Генпрокуратури стосовно нього незаконними.

 

Печерський районний суд Києва задовольнив скаргу Борислава Розенблата та визнав його потерпілим у справі про його затримання детективами НАБУ у "Жулянах", коли він намагався вилетіти до Німеччини.