У дитячому будинку «Перлинка» на Одещині спалах коронавірусу

16:25, 16.07.2020
У дитячому будинку «Перлинка» на Одещині спалах коронавірусу

Уся установа переходить у режим обсервації.

В одеському дитячому будинку "Перлинка" захворіли 15 вихованців та двоє дорослих.

 

Як інформує УМ,  про це журналістам повідомила директорка департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

 

За її словами, після того, як захворів один зі співробітників "Перлини", в установі провели обстеження всіх дітей та працівників. В цілому зроблено близько 70 тестів.

 

"Встановлено, що носіями вірусу є 15 дітей і двоє дорослих. Усі почуваються задовільно і симптомів респіраторного захворювання не мають", - сказала Буйневич.

 

Проте, за її словами, сьогодні ухвалено рішення про ізоляцію тих, у кого виявлено коронавірус. Крім того, уся установа переходить у режим обсервації - працюватиме в закритому режимі.

 

За словами керівниці департаменту, дітей та дорослих забезпечать усім необхідним - насамперед медичним обстеженням, а також продуктами харчування, засобами гігієни тощо.

 

Як повідомили в мерії міста, за інформацією Одеського обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на ранок 16 липня в Одеській області лабораторно підтверджено 2378 випадків COVID-19. З них 591 особа - мешканці Одеси.

 

За останню добу в регіоні зареєстровано 63 нові випадки захворювання, з них 30 - в одеситів, 33 - у жителів районів області. Зараз на стаціонарному лікуванні в міській клінічній інфекційній лікарні перебувають 92 пацієнти з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19, усі жителі Одеси.

 

Вісім людей - у важкому стані без необхідності кисневої підтримки, двоє - отримують дихальну СИПАП-терапію без використання апаратів ШВЛ. Також 82 пацієнти - в стані середньої тяжкості.

 

Наразі на лікуванні перебувають 19 дітей із позитивним тестом на COVID-19 - п'ятеро в інфекційній лікарні і 14 на амбулаторному лікуванні. У мерії додали, що 14 липня в реанімаційному відділенні зазначеної лікарні померла 55-річна жінка, у якої був позитивний результат ПЛР-тесту і ускладнення, викликані важким супутнім захворюванням. В цілому, в регіоні станом на ранок 14 липня зафіксовано 32 смерті від коронавірусу.б.