Саакашвілі не може висловлювати позицію України - МЗС

22:16, 10.07.2020
Саакашвілі не може висловлювати позицію України - МЗС

Міністерство закордонних справ України заявляє, що неуповноважені особи не можуть висловлювати позицію держави.

 

Перед цим голова Виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі назвав грузинську владу «нелегітимною».

 

Про це повідомляє "УМ" з посиланням на МЗС у п'ятницю.

 

Дипломати заявили, що Україна цінує стратегічне партнерство з Грузією та підтверджує свою готовність розвивати двосторонні відносини у дусі дружби та добросусідства.

 

«У цьому зв'язку наголошуємо, що українським законодавством чітко визначено перелік посадових осіб і державних органів, які наділені повноваженнями висловлювати офіційну позицію Української держави. Публічні висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави», — йдеться у заяві.

 

10 липня у МЗС Грузії зустрілися з українським послом Ігорем Долговим через останні заяви Міхеіла Саакашвілі, в яких він називає чинну владу Грузії «нелегітимною».

 

Напередодні колишній президент Грузії й нинішній голова Виконавчого комітету реформ при президенті України Міхеіл Саакашвілі сказав: «Я вважаю, що уряд Грузії повністю нелегітимний. Я ні на мить не визнаю його законність і ні на мить не визнаю законність ситуації, яка зараз склалася у Грузії».

 

Нагадаємо, 7 травня президент Володимир Зеленський призначив Саакашвілі головою Виконавчого комітету Національної ради реформ.