«Гірша за коронавірус»: у Казахстані нова смертельна пневмонія

10:55, 10.07.2020
«Гірша за коронавірус»: у Казахстані нова смертельна пневмонія

Другого липня 2020-го уряд Казахстану заявив про введення жорсткого двотижневого карантину.

Посольство КНР у Казахстані заявило про пневмонію невідомого походження, показник смертності якої вище, ніж у коронавірусу. Раніше у Казахстані повернули карантин через спалахи хвороби.

 

 Китайське посольство у Казахстані попередило своїх громадян про спалах пневмонії невідомого походження у цій країні, пише видання South China Morning Post.

 

«Смертність від цього захворювання набагато вища, ніж у нового коронавірусу. Департаменти охорони здоров’я країни проводять порівняльні дослідження вірусу пневмонії, але поки не виявили вірус», — SCMP цитує нібито офіційну заяву посольства КНР.

 

Повідомляється, що з середини червня серйозні спалахи хвороби зафіксували у провінціях Атирау, Актобе, а також місті Шимкент.

 

Посольство КНР називає хворобу невідомою пневмонією, в той час як влада Казахстану говорит про зараження пневмонією.

 

Другого липня 2020-го уряд Казахстану заявив про введення жорсткого двотижневого карантину. На початку травня у Казахстані скасували надзвичайний стан, введений через пандемію коронавірусу. Потім число нових випадків почало зростати.

 

За словами президента Касима-Жомарти Токаєва, після зняття обмежень кількість нових випадків за добу зросла у сім разів.

 

Згідно з повідомленням російського інформагентства ТАСС, 8 липня Токаєв заявив, що «фактично друга хвиля коронавірусу співпала з величезним зростанням випадків пневмонії».

 

За даними китайського посольства у Казахстані, кількість заражених COVID-19 в країні досягла 49,6 тис. і 264 людей загинуло від цієї хвороби.

 

Керівник управління охорони здоров’я казахської столиці Нур-Султан Саулі Кісікова каже, що кожен день у місті госпіталізують 350−400 пацієнтів з COVID-19 або пневмонією.

 

Як повідомляла УМ, другого липня 2020-го в двох районах регіону Ховд на заході Монголії ввели карантин через декілька виявлених випадків бубонної чуми.

 

Пізніше стало відомо про випадок зараження бубонною чумою у автономному регіоні КНР, які примикає до Монголії і межує з Росією.

 

Для зупинки поширення хвороби у регіоні до кінця року заборонили полювання на бабаків та інших тварин, а також вживання їх в їжу.

 

Місцевих жителів зобов’язали повідомляти про хворих або мертвих тварин і раптових смертях людей, особливо якщо у пацієнтів була висока температура.