«В труні кишень немає»: Лукашенко про пропозицію продати країну

10:05, 10.07.2020
«В труні кишень немає»: Лукашенко про пропозицію продати країну

“Суверенітет і незалежність не продаються, — сказав Лукашенко

Незалежність країни не продається ні за які гроші.

 

Таку думку президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив, виступаючи в четвер на зустрічі з представниками провідних білоруських ЗМІ, коментуючи недавні висловлювання головного редактора радіостанції “Ехо Москви” Олексія Венедіктова з питання можливості об’єднання з РФ, повідомляє агентство БелТА.

 

За словами Лукашенка, немає тієї ціни, за яку він може продати свою країну, до того ж “гроші як прийшли, так і підуть”.

 

“Суверенітет і незалежність не продаються, — сказав Лукашенко, слова якого наводить агентство БелТА. — Вчора — позавчора в огляді я прочитав, та й наш друг Венедіктов каже: це питання ціни, запропонуйте Лукашенко хорошу ціну. Слухайте, немає тієї ціни, яку вони можуть мені заплатити, щоб я пішов на їх (Росії) умови (по об’єднанню)”.

 

Лукашенко підкреслив, що “в труні кишень немає, скільки б мільярдів не було, на тому світі тобі ніякі мільярди не потрібні будуть”. “Це мої принципи, переконання, ідеологія. Мені нічого платити не треба”, — підкреслив білоруський лідер.

 

Раніше головний редактор радіо “Ехо Москви”, говорячи про білорусько-російські інтеграційні переговори і можливості об’єднання країн, висловив думку, що “це питання торгівлі”.

 

Як повідомляла УМ,  нещодавно президент Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь залишається єдиним союзником Росії "в теперішній геополітичній обстановці" : "Білорусь "затиснута між молотом і ковадлом, між цими двома гігантами, з одного боку - Росія, з іншого - Євросоюз. І котел, який нас постійно підігріває з півдня - Україна, воююча Україна".