«Єдиний союзник, який залишився у Росії - Білорусь»: Лукашенко

10:02, 29.06.2020
«Єдиний союзник, який залишився у Росії - Білорусь»: Лукашенко

Лукашенко зазначив, що Білорусь - друга після німців закуповує газ у Росії

Президент Олександр Лукашенко вважає, що Білорусь залишається єдиним союзником Росії "в теперішній геополітичній обстановці".

 

Як інформує УМ. про це Лукашенко заявив в етері державного телеканалу "Білорусь-1".

 

"Єдиний союзник, який залишився у Росії, - Білорусь. Ми у Росії другі покупці газу після німців. Ми переробляємо величезна кількість їх нафти. Звичайно, вони не хочуть втратити Білорусь і економічно, але найбільше - політично. Тому що, втративши Білорусь, буде найсильніший удар по внутрішній політиці Росії", - сказав він.

 

Лукашенко також дав оцінку відносинам Білорусі з ЄС.

 
"Вони (Європейський союз - ред УП) не змогли підкорити Білорусь своєму впливу. Ми від цього відмовилися. Часи минули, зрозуміли свою помилку, з'явився привід, в тому числі - війна в Україні, нормандський формат в Мінську - привід для того, щоб налагодити з нами відносини. А чому ми з ними повинні сваритися? Ми стали з ними налагоджувати стосунки, не лягаючи під них, вибачте, по-народному сказано. ми хотіли гідно з ними співпрацювати, вони це взяли".

 

Лукашенко додав, що Білорусь "затиснута між молотом і ковадлом, між цими двома гігантами, з одного боку - Росія, з іншого - Євросоюз. І котел, який нас постійно підігріває з півдня - Україна, воююча Україна".

 

Нагадаємо, 25 червня Лукашенко заявив, що Росія втручається у внутрішні справи Білорусі.