Комітет Ради вирішили направити на Херсонщину через загрозу нападу Росії з Криму

11:45, 08.07.2020
Комітет Ради вирішили направити на Херсонщину через загрозу нападу Росії з Криму

Україна готується до можливого наступу Росії

У Верховній Раді розглянуть питання про можливий напад Росії з боку окупованого Криму в Херсонську область.

 

Як інформує УМ, про це заявив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, передає "Реалії. Крим".

 

Чиновник зазначив, що 8 липня відбудеться виїзне засідання комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

 

"Останнім часом звучить багато питань про можливу загрозу країни-агресора з боку тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим та міста Севастополя. Ми активно останнім часом спілкуємося з цього приводу з керівництвом оперативного командування "Південь", Генеральним штабом. Ми сприяємо тому, щоб ті підрозділи Збройних сил, що розташовані на території нашої області, відчували себе комфортно, щоб збройні сили нарощували свою присутність в нашій області", – сказав Гусєв.

 

За його словами на виїзному засіданні розглянуть питання про комплекс заходів, "необхідних для того, щоб Херсонщина була захищена".

 

Як повідомляла УМ, раніше командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа сказав, що Україна готується до можливого наступу Росії з території Криму на Херсонську область.

 

Заяви командувача ВМС Олексія Неїжпапи викликали активне обговорення у російському політикумі. Зокрема речник Путіна Дмитро Пєсков назвав слова командувача українських ВМС Олексія Неїжпапи дурістю. 

 

Тоді як перший заступник глави комітету Держдуми Росії з оборони Андрій Красов заявив російським ЗМІ, що українську армію чекає провал, якщо вона зважиться на військову конфронтацію з РФ.