Росія попередила Україну про «сумний кінець» у разі війни

15:58, 06.07.2020
Росія попередила Україну про «сумний кінець» у разі війни

Контр-адмірал Неїжпапа зробив свої заяви про російську армію під час святкування Дня ВМС України в Одесі. (Фото ВМС)

Заяви командувача ВМС Олексія Неїжпапи про те, що Україна готується до можливого масштабного вторгнення російських військ з окупованого Криму на Херсонщину, викликали активне обговорення у російському політикумі.

 

Про це повідомляє «Україна молода» у понеділок.

 

Зокрема речник Путіна Дмитро Пєсков назвав слова командувача українських ВМС Олексія Неїжпапи дурістю і заявив, що у Росії немає планів вторгнення в Україну.

 

«Це штучне нагнітання... жодним чином не сприяє врегулюванню ситуації на південному сході», - додав Пєсков.

 

Тоді як перший заступник глави комітету Держдуми Росії з оборони Андрій Красов заявив російським ЗМІ, що українську армію чекає провал, якщо вона зважиться на військову конфронтацію з РФ.

 

«Все закінчиться для України сумно. В України є якась армія, вона проводить паради, але до реальних бойових дій збройні сили України не готові. Якщо вони зважаться на якусь провокацію, для України все може закінчитися дуже плачевно. Нехай згадають сумний досвід Саакашвілі», - сказав Красов.

 

Він запевняє, що РФ "миролюбна країна і до війни, захоплення будь-яких територій Росія не готується".

 

За його словами, Росія вітає "добросусідські відносини", і чекала, що з новим президентом України повинна була наступити нормалізація, але, "на жаль, цього не відбувається".

 

Як повідомляла «УМ», командувач ВМС України Олексій Неїжпапа раніше заявив, що Україна готується до наступу РФ з Криму.

 

Тоді як президент Зеленський під час урочистостей в Одесі з нагоди Дня ВМС у неділю заявив, що Військово-Морські сили України будуть повністю оснащені ракетною зброєю, яка є головним фактором стримування агресора.

 

До того ж, Україна «буде сильною, вільною, непереможною і поверне всі свої території».

 

Раніше контр-адмірал Неїжпапа заявив, що хоча «наш головний ворог – Російська Федерація» і має другу в світі за чисельністю армію, але нинішній світ воює технологіями, а не кількістю штиків, кораблів, літаків.