Депутат Григорій Мамка наплагіатив докторську дисертацію

11:50, 04.07.2020
Депутат Григорій Мамка наплагіатив докторську дисертацію

Дисертацію було перевірено за допомогою сервісу з перевірки на плагіат та запозичення Unicheck

Центр протидії корупції перевірив докторську дисертацію нардепа від ОПЗЖ Григорія Мамки на тему "Засади кримінального провадження: наукові та правові основи" та виявив там плагіат.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє ЦПК.

 

Зазначається, что дисертацію було перевірено за допомогою сервісу з перевірки на плагіат та запозичення Unicheck, розроблений компанією “Антиплагіат”.

 

“Unicheck успішно використовується в США, Латинській Америці, Іспанії, Бельгії, Україні, Австралії та інших країнах.

 

Зауважимо, що українські вищі навчальні заклади мають безкоштовний доступ до сервісу перевірки наукових робіт на плагіат завдяки Меморандуму, який МОН підписало з компанією „Антиплагіат“. Цією ж програмою користується академія МВС, однак чомусь там пропустили дисертацію Мамки”, — зауважили в ЦПК.

 

Уточнюється, що свою докторську дисертацію депутат Мамка виконав на кафедрі кримінального процесу Національної академії внутрішніх справ МВС України та захистив 2019 року.

 

“Від 2018 року діє положення про академічну доброчесність у Національній академії внутрішніх справ. Там, зокрема, йдеться про те, що дисертаційні роботи перевіряються на плагіат і в разі його виявлення може бути „позбавлення присудженого наукового (освітньо-творчого) ступеня чи присвоєного вченого звання“ (п. 4.3. Положення)”, — наголосили в Центрі.

 

Нагадаємо, Григорій Мамка став депутатом від ОПЗЖ у 2019 році. До цього працював в МВС, не пройшов атестацію та був звільнений. Згодом поновився через суд і отримав відрядження у Донецьку область. Однак, працювати поблизу зони бойових дій не схотів і знову поскаржився до суду. Опісля, Мамка подав у відставку за власним бажанням.

 

Також нагадаємо, що Мамка займав посаду заступника начальника Головного слідчого управління МВС, а згодом став фігурантом “справи Шепелева” в частині організації зняття арештів з майна підозрюваного.

 

Як повідомляла УМ, у плагіаті був звинувачений в.о. міністра освіти Сергій Шкарлета. В Уряді заявили, що перевіряють ці дані.