Під Старогнатівкою підірвалися бійці ЗСУ: один загинув

18:30, 27.06.2020
Під Старогнатівкою підірвалися бійці ЗСУ: один загинув

На передовій Донбасу вистачає замінованих місцевостей. (Фото 93 ОМр “Холодний Яр”)

Захисник України загинув внаслідок розриву невідомого боєприпасу роблизу Старогнатівки у Донецькій області в суботу.

 

Ще один воїн отримав осколкові поранення.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться у вечірньому зведенні штабу операції Об’єднаних сил в суботу, 27 червня.

 

"Поблизу Старогнатівки внаслідок розриву невідомого боєприпасу постраждало два захисники. Від отриманих множинних осколкових поранень, на жаль, один з військовослужбовців загинув, другого доставлено до лікувального закладу", - йдеться у повідомлені штабу ООС.

 

Пораненому військовому надали належну медичну допомогу.

 

Окрім того, неподалік населеного пункту Мар’їнка, під час виконання завдання з розмінування ділянки місцевості, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої отримав вогнепальне осколкове проникаюче поранення сапер зі складу Об'єднаних сил. Воїна доставили до лікарні.

 

На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Решта обставин з’ясовується.

 

Командування Об'єднаних сил висловлює глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого героя, а пораненим захисникам бажає скорішого одужання.

 

Загалом 27 червня російські окупанти 5 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 120 мм та 82 мм міномети, гранатомети різних систем, протитанкові ракетні комплекси та великокаліберні кулемети.

 

Військовослужбовці Об’єднаних сил вжили необхідних заходів для припинення вогневих провокацій противника.

 

Опівночі неподалік населеного пункту Водяне окупанти застосували проти українських захисників автоматичні станкові гранатомети. На світанку ворог активізувався і поблизу Авдіївки. Тут агресор задіяв артилерійські системи 122-го калібру, 120-ти мм міномети, великокаліберні кулемети та ручні протитанкові гранатомети.

 

Не було спокійно і в Гранітному, по оборонцях цього населеного пункту ворог застосував ПТРК та міномети 82-го калібру. А поблизу Мар’їнки противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

 

В обідній час російські окупаційні війська здійснили обстріл і на підступах до міста Світлодарськ, використавши для цього станкові протитанкові гранатомети.

 

У відповідь на злочинні дії російських найманців українські військові відкривали прицільний вогонь по опорних пунктах окупантів. У штабі додали, що внаслідок цього загарбники припинили свою активність, а втрати окупантів уточнюються.

 

За даними "України молодої", це вже четверта бойова втрата української армії у червні.

 

Як повідомляла УМ, старший матрос морської піхоти, 24-річний гранатометник Ілля Струк загинув від ворожої кулі під час бойового чергування поблизу міста Торецьк Донецької області у середу, 17 червня.

 

Цього ж дня розвідник 30-ї ОМБр ім. князя Костянтина Острозького Леонід Добрянський з позивним «Старий» похований з військовими почестями на Алеї Героїв на Лук'янівському кладовищі у Києві в середу, 17 червня.

 

Вже 18 червня старший солдат Богдан Коваленко з Харківщини загинув від кулі снайпера.