Гранатометник Ілля Струк загинув під Торецьком

09:30, 18.06.2020
Гранатометник Ілля Струк загинув під Торецьком

Старший матрос Ілля Струк загинув у бою під Торецьком. (Фото 503-го Окремого батальйону морської піхоти)

Старший матрос морської піхоти, 24-річний гранатометник Ілля Струк загинув від ворожої кулі під час бойового чергування поблизу міста Торецьк Донецької області у середу, 17 червня.

 

Як повідомляє «Україна молода», прізвище загиблого воїна повідомила Волинська облдержадміністрація у четвер.

 

«Волинь сколихнула страшна звістка. На Сході України у зоні проведення ООС загинув волинянин Ілля Струк», - йдеться у повідомленні Волинської ОДА.

 

Зазначається, що загиблий військовослужбовець Струк Ілля Миколайович є уродженцем села Льотниче, Володимир-Волинського району.

 

«17 червня 2020 року отримав кульове поранення не сумісне із життям, під час бойового чергування біля населеного пункту Торецьк. Службу проходив у військовій частині А1275 м. Маріуполь. Був гранатометником», - наголошують в ОДА.

 

Волинська обласна державна адміністрація на чолі із головою Юрієм Погуляйком висловлюють щирі співчуття родині та друзям загиблого захисника.

 

«Загибель наших військовослужбовців – завжди велике горе для усієї країни. Волиняни сумують разом з вами», - підкреслили в ОДА.

 

У Володимир-Волинському військовому комісаріаті повідомили волинським ЗМІ, що захисник України Ілля Струк був неодружений, 1 серпня воїну мало б виповнитися 25 років.

 

Як відомо, військова частина А1275, що дислокується у Маріуполі, належить до 503-го окремого батальйону морської піхоти (36-а окрема бригада морської піхоти).

 

Як повідомляла "УМ", прапорщик 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Леонід Добрянський з позивним «Старий» загинув під час виконання бойового завдання від мінно-вибухової травми у суботу, 13 червня.

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої травня: пам’ятаймо про їхній подвиг.