Повінь на Прикарпатті: США надають допомогу на 100 тисяч доларів

15:22, 27.06.2020
Повінь на Прикарпатті: США надають допомогу на 100 тисяч доларів

Ртяувальні роботи в регіонах, постраждалих від повені, тривають.

Сполучені Штати Америки вирішили виділити Україні фінансову допомогу у розмірі 100 тисяч доларів для ліквідації наслідків жахливої повені на Прикарпатті – у чотирьох областях держави.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє посольство США в Україні в суботу.

 

«Сполучені Штати Америки підтримують Україну в цей важкий час сильних повеней на Західній Україні. За допомоги USAID американський народ надасть нове фінансування у розмірі 100 тисяч доларів США для підтримки України у боротьбі з цією гуманітарною катастрофою», — йдеться у повідомленні.

 

В американському дипломатичному представництві відзначили, що мають намір співпрацювати з урядом України для швидкого і ефективного використання цих коштів.

 

Нагадаємо, що раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що паводки на заході України вже спричинили збитки інфраструктурі на понад 200 млн гривень. Об'єкти інфраструктури пошкоджені у чотирьох областях країни.

 

Як повідомляла «УМ», міністр МВС Арсен Аваков нарахував близько 22 тисяч домогосподарств та присадибних ділянок, які знищено внаслідок повені на цьому тижні.

 

Зокрема, від негоди постраждали Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Львівська області.