Повені на заході: Кабмін виділив понад 700 млн гривень

15:50, 25.06.2020
Повені на заході: Кабмін виділив понад 700 млн гривень

Через сильні зливи в Україні, які почалися 22 червня, затопило вісім областей.

Кабінет міністрів виділив 754 мільйони гривень з резервного фонду для надання допомоги населенню Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської та Львівської областей та відновлення їх після повеней.

 

Як інформує УМ, відповідне рішення ухвалено сьогодні на засіданні Кабміну.

 

Пропозицію про виділення коштів озвучив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

 

Зокрема, Івано-Франківській області виділяють 480 млн грн,.Чернівецькій – 30 млн грн., Закарпаттю – 30 млн грн., Львівщині – 10 млн грн.

 

Окрім цього, Держводагенству передбачено 92 млн грн, Держлісагенству – 30 млн грн на роботи в цих областях.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував з тих же мотивів виділити 82 млн грн МВС: з них 41 млн на ДСНС, 22 млн – на Національну гвардію, 19 млн – на Нацполіцію для ліквідації стихії у 5 областях: Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській та Закарпатській.

 

Кабінет міністрів підтримав ці пропозиції.

 

Як інформувала УМ, прем’єр-міністр Денис Шмигаль не готовий визнати, що причинами повеней на Буковині і Прикарпатті є варварські вирубки лісів, хоча це очевидно для більшості фахівців.

 

Нагадаємо, через сильні зливи в Україні, які почалися 22 червня, затопило вісім областей. Найбільше постраждали західні регіони – Прикарпаття, Буковина і Закарпаття.