В Україні обурені заявою сербського міністра Поповича про «бандерівців»

11:42, 25.06.2020
В Україні обурені заявою сербського міністра Поповича про «бандерівців»

Посольство України в Белграді закликало міністра Ненада Поповича не чіпати українську історію.

Посольство України у Белграді закликало міністра інновацій і технологічного розвитку Сербії не намагатися фальсифікувати і принизити роль українського народу у боротьбі з нацизмом.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє телерадіокомпанія RTV.

 

Посольство закликало міністра Ненада Поповича не чіпати українську історію.

 

"Ми вважаємо, що заява міністра інновацій та технологічного розвитку Сербії являє собою грубе втручання у внутрішні справи України, а також знущання над пам'яттю більш ніж 8 мільйонів громадян, втрачених Україною під час Другої світової війни", - йдеться в заяві посольства.

 

Попович заявив у вівторок, що Сербія ніколи не прийме ганебних спроб переписати історію, мета яких - представити Сербський і російський народи, які є жертвами нацистської агресії, як агресорів, а нацистських злочинців і завойовників - як жертв.

 

"У цій хвилі фальсифікації історії ті, хто став на бік нацистів у Другій світовій війні - хорватські усташі, українські бандерівці і албанські балісти, тепер представляють себе жертвами і стають союзниками тих, хто хоче бачити Сербію і Росію, як це було 75 років тому, пригніченою, ослабленою і розірваною на частини", - сказав Попович.

 

Як повідомляла УМ, колишній канцлер Німеччини і голова ради директорів компанії "Роснефть" Герхард Шредер завів подкаст і у першому випуску образив посла України в Німеччині Андрія Мельника, обізвавши його карликом.

 

Шредера роздратувала критика на його адресу з боку дипломата після того, як ексканцлер сказав, що Крим ніколи не повернеться до України.